OMAŽ ŠAMPIONU! Beograđani POKLONILI prelep mural Novaku! Evo šta piše na njemu! (FOTO)

Autor:

Sport

17.08.2024

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna slika osvanula u srcu srpske prestonice.

OMAŽ ŠAMPIONU! Beograđani POKLONILI prelep mural Novaku! Evo šta piše na njemu! (FOTO)

Foto: Starsport

Beograđani su odlučili da oda priznanje najboljem sportisti na planeti, Novaku Đokoviću, na najlepši mogući način - muralom na naselju Dedinje.

Lik Novaka Đokovića u dobro poznatoj pozi posle meča, kada šalje ljubav publici, osvanuo je na jednom dugačkom zidu, uz poruku:

- Tvoje srce piše istoriju - piše na prelepom muralu.

Ovaj gest, ne samo da pokazuje zahvalnost prema uspesima najboljeg srpskog sportiste, već i ističe njegovu važnost u istoriji tenisa. Interesantno je da je unutar srca nacrtan i broj jedan, simbolizujući da je njegovo srce najbolje na svetu, što dodatno naglašava njegovu izuzetnost.

 

 

Pored lika osvajača rekordne 24 Grend slem titule, na muralu se nalazi i zastava Srbije, podsećajući na ponosne trenutke kada je Nole predstavljao našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ovaj detalj dodatno naglašava njegovu povezanost sa Srbijom i značaj koji ima u nacionalnom kontekstu.

Svojim nastupima na Olimpijskim igrama i trijumfom u finalu nad Špancem Karlosom Alkarazom od 2:0 (7:6, 7:6), Novak je doneo mnogo sreće i ponosa Srbiji, te je ovakav poklon u vidu murala, simboličan način da se zahvali za njegov doprinos.

Mural na Dedinju postao je deo lokalnog identiteta, podsećajući sve prolaznike na veličinu i uticaj koji Novak ima ne samo u svetu sporta, već i u humanosti koju je bezbroj puta dokazao pomažući najugroženijima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading