BILI SMO PRINUĐENI DA ZATVORIMO OLIMPIJSKO SELO! Pomoćnik komandanta žandarmerije otkiva: Đoković je iziskivao posebnu pažnju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.08.2024

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa se na OI 2024 nije prepuštalo slučaju.

BILI SMO PRINUĐENI DA ZATVORIMO OLIMPIJSKO SELO! Pomoćnik komandanta žandarmerije otkiva: Đoković je iziskivao posebnu pažnju!

Foto: Starsport

Pomoćnik komandanta Odreda žandarmerije u Nišu, Miljan Angelov, bio je deo tima koji je čuvao naše olimpijce tokom Olimpijade u Parizu. On ističe da je saradnja Žandarmerije iz Srbije sa kolegama iz drugih zemalja bila izuzetna, te da je bezbednost bila na vrhunskom nivou.

Kako je Angelov istakao, iako je bilo malo spavanja i rano ustajanje tokom 23 dana, nije bilo većih incidenata vezanih za bezbednost sportista. Ipak, jedan sitan incident se ipak dogodio kada je vozilo bez akreditacije bilo parkirano blizu Olimpijskog sela, ali je brzom reakcijom službenika situacija brzo rešena:

- Jedno vozilo je bilo parkirano blizu Olimpijskog sela, koje nije imalo akreditaciju. Istog trenutka nam je javljeno i svi su sportisti bili obavešteni. Olimpijsko selo je istog trenutka bilo zatvoreno dok se nije sve proverilo. Na kraju je vozilo sklonjeno. Jednostavno neki građanin se parkirao, a nije imao akreditaciju - istakao je Angelov tokom gostovanja na TV Prva.

Foto: TV Prva/printscreen

Bio je zadužen za obezbeđenje srpskih sportista - Miljan Angelov

 

Angelov je naglasio da je bilo izuzetno važno održavati dobru komunikaciju sa trenerima, a da nije bilo potrebe da se sportisti direktno informišu o bezbednosnim pitanjima. Takođe, istakao je da su imalicentar za prikupljanje informacija i da su uspešno sarađivali sa kolegama iz Amerike, Izraela, Slovenije, i Meksika, komunicirajući na engleskom i francuskom jeziku.

- Mi smo imali jedan centar odakle smo prikupljali informacije. U samom selu bilo je naših bezbednjaka, ali i onih iz Amerike, Izraela, Slovenije, Meksika. Viđali smo se, dogovarali, pričali. Sa nekim na engleskom, sa nekima na francuskom. U principu, znali smo se od ranije sa tih sastanaka koje smo imali u aprilu.

Miljan Angelov se posebno osvrnuo i na pažnju koju uvek i svugde izaziva Novak Đoković:

- Svi oni su divni ljudi, počevši od Novaka Đokovića, čije obezbeđenje, kada dolazi u Olimpijsko selo i ide na teren, iziskuje veliku pažnju, jer svi žele da priđu do njega, da se slikaju, da promene deo opreme - zaključio je pomoćnik komandanta Odreda žandarmerije u Nišu

Da podsetimo, Srbija je na nedavno okončanim Olimpijskim igrama u Parizu osvojila pet odličja. Zlatnom medaljom su se okitili strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, teniser Novak Đoković i vaterpolo reprezentacija Srbije. Srebrnu medalju je osvojila Aleksandra Perišić, dok su košarkaši stigli do bronzanog odličja koje sija kao zlato.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading