NISAM BIO IZNENAĐEN KAD JE UZEO ZLATO! Pilić iskreno o Noletu - napomenuo i gde je grešio

Autor:

Sport

14.08.2024

23:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Pilić nije krio svoje poverenje u Novaka Đokovića.

NISAM BIO IZNENAĐEN KAD JE UZEO ZLATO! Pilić iskreno o Noletu - napomenuo i gde je grešio

Foto: ST/Nemanja Pančić

Novak Đoković, jedan od najvećih teniskih igrača današnjice, nedavno je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Njegov nekadašnji trener, Nikola Pilić, izneo je svoje mišljenje o Novakovom trijumfu i operaciji kolena koju je Novak nedavno imao. Pilić je istakao da je primetio probleme koje je Novak imao na Rolan Garosu, ali je izrazio zadovoljstvo što je Novak uspeo da se oporavi i osvoji zlatnu medalju. 

 - Da, na Rolan Garosu je definitivno imao problema. Na primer, meni je delovalo da mu je jedna noga bila slabija od druge. Na svu sreću, imao je oko sebe doktore kojima veruje u Parizu. Obavljena je ta operacija i koleno je bilo bolje. Svakako je malo sporiji nego normalno, ali bez ove male operacije, ne bi bio u stanju da nastavi. Radio je na jačanju te noge od jutra do mraka, samo da bi bio spreman. Zato sam jako srećan što je osvojio zlatnu medalju - kaže Pilić.

Republika

Foto: Starsport

 

Nikola Pilić nije krio svoje poverenje u Novaka Đokovića, naglašavajući da je verovao u Novakovu sposobnost da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

 - Nisam bio iznenađen kada je uzeo zlato. Pre tog finala sam dao intervju za srpske medije i bio sam jedan od onih koji su rekli da Novak ima dobre šanse za osvajanje zlata. Pod uslovom da pronađe svoj ritam i igra u šestoj brzini. Niko pre to nije rekao. Većina je tipovala da će to biti meč formalnosti za Alkaraza. Pre svega i zato što je Novak igrao veoma loše u finalu Vimbldona, dok je Alkaraz igrao vrlo dobro, zato je i dobio tako lako sa 6:2, 6:2, 7:6. Novaka znam bolje od ostalih. Verovao sam da ima dobre šanse. Njegov stav je bio vanserijski jer je znao da mu je to poslednja šansa - zaključio je Pilić. 

Novak Đoković je trijumfovao u finalu Olimpijskih igara, pobedivši Karlosa Alkaraza rezultatom 2:0 (7:6, 7:6). Ovaj trijumf bio je rezultat Novakove izuzetne igre i mentalne snage, a Pilić je bio srećan što je njegovo poverenje u Novaka bilo opravdano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading