RODIK BRUTALNO ISKREN O NOVAKU: Morate da vežbate da biste bili dobri

Autor:

Sport

20.07.2024

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlos ga je razotkrio.

RODIK BRUTALNO ISKREN O NOVAKU: Morate da vežbate da biste bili dobri

Foto: Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, doživeo je poraz od španskog tenisera Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona, izazvavši brojne komentare bivših tenisera i analitičara "belog" sporta.

Bivši američki teniser, Endi Rodik, izneo je svoje mišljenje o Novakovom porazu, ističući da je srpski as imao problema sa samopouzdanjem i prilagođavanjem tokom meča. Prema Rodikovim rečima, Alkaraz je uspeo da iskoristi situaciju i da spreči Đokovića da pronađe svoj ritam. Takođe, istakao je da su ključne greške Đokovića bile nedovoljno dobro kretanje i prerano potezanje obarača.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Endi Rodik

 

Đoković se pojavio na terenu i jedan ogroman aplauz za njega. Novak nije bio u formi, sve što je pokušavao bilo je da ostane zdrav da može da igra prvo kolo, posle toga da igra drugo i tako redom - istako je Rodik.

Endi Rodik je naglasio da je Novak Đoković bio u lošoj formi tokom finalnog meča, te da je bilo očigledno da nije bio u potpunosti spreman. Takođe, istakao je da je vrhunski nivo tenisa izuzetno zahtevan i da su male greške lako uočljive na tom nivou.

Ljudi kažu, 'nije se kretao tako dobro'. To nije šala. Morate da vežbate da biste bili dobri. Iako to nije bila njegova krivica, bilo je jasno da nije bilo tih ubrzanja, a kada ste na vrhunskom nivou, te margine se lako otkrivaju i mislim da se to dogodilo u finalu - objašnjava Endi.

Republika

Foto: Profimedia

Novak Đoković

 

Endi Rodik je takođe istakao da je Karlos Alkaraz uspeo da iskoristi Novakovu nesigurnost i nedostatak samopouzdanja, te da je uspeo da odigra vrlo taktički pametan meč. Udarao je snažno u ključnim momentima, koristio drop šotove efikasno i sprečio Đokovića da se namesti. Takođe, uspeo je da naruši Novakov ritam, sprečavajući ga da iskoristi svoje šanse.

Moj instinkt, na osnovu Novakove strategije, rekao mi je da nije imao samopouzdanja da se brzo prilagođava i Karlos ga je razotkrio. Udarao je snažno kada je trebalo, pogađao drop šotove kad je morao, ulazio u ritern na drugi servis rano, nije dao Novaku da se namesti, a kada je Novak imao šansu, previše je rano potezao obarač - zaključio je Rodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
gedža

20.07.2024 18:31

Bravo Andy, sve što si rekao stoji.