NADAL SE PLASIRAO U FINALE, PA SE POVUKAO: Evo i zašto

Autor:

Sport

20.07.2024

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo su njegovi planovi.

NADAL SE PLASIRAO U FINALE, PA SE POVUKAO: Evo i zašto

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Kasper Rud su iznenada odustali od nastupa u polufinalu turnira u Baštadu. Španski teniser je u subotu odigrao meč u singlu i plasirao se u finale, pobedivši Hrvata Duju Ajdukovića rezultatom 4:6, 6:3, 6:4. Nakon iscrpljujuće borbe na terenu, Nadal je odlučio da se povuče iz daljeg takmičenja kako bi sačuvao energiju za finalni meč i Olimpijske igre.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 


Nadalova odluka da se odrekne nastupa u polufinalu turnira u Baštadu proizilazi iz želje da sačuva svoju fizičku spremu za važnije nadmetanje. S obzirom na to da je već proveo dovoljno vremena na terenu, logično je bilo da se povuče iz takmičenja u dublu kako bi se maksimalno pripremio za finale u singlu i nadolazeće Olimpijske igre.

Nadal želi da maksimalno iskoristi svoju fizičku spremu kako bi osvojio titulu u singlu na Olimpijskim igrama. Takođe, planira da se takmiči i u dublu, gde će mu partner biti Karlos Alkaraz. Ovo će biti izuzetno važno takmičenje za Nadala, te je odluka o odustajanju od daljeg takmičenja u Baštadu bila logičan korak u pravcu očuvanja snage i energije za predstojeće izazove.

Nadalova posvećenost i odluka da se povuče iz takmičenja u Baštadu pokazuju njegovu ozbiljnost i predanost predstojećim izazovima, te će ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem iščekivati njegov nastup na Olimpijskim igrama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading