PAKLENI DAN JOŠ VIŠE PODGREVA NOVAK: Uključite klimu i spremite se za spektakl - sledi teniski maraton u režiji Đokovića i Musetija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.07.2024

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba za veliko finale...

PAKLENI DAN JOŠ VIŠE PODGREVA NOVAK: Uključite klimu i spremite se za spektakl - sledi teniski maraton u režiji Đokovića i Musetija!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković uspešno korača ka samoj završnici ovogodišnjeg Vimbldona i osvajanju osme titule na najprestižnijem teniskom turniru na planeti.

Srpski teniser se bez borbe plasirao u polufinale s obzirom da je Australijanac Aleks de Minor predao četvrtfinalni meč usled peha koji ga je zadesio kada se povredio tokom poslednjeg poena u osmini finala.

Time je Novak dobio više vremena da se pripremi za polufinale u kojem će se sastati sa Italijanom Lorncom Musetijem koji je nakon pet odigranih setova i tri i po sata provedenih na terenu savladao Amerikanca Tejlora Frica rezultatom 3:2 (3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1).

Polufinalni duel protiv Italijana Lorenca Musetija na programu je danas (petak, 12. jula), a trebao bi da počne oko 17 časova, a na osnovu dosadašnjih duela dvojice tenisera, moglo bi se reći da je Đoković apsolutni favorit u predstojećem duelu.

Foto: atptour.com/printscreen

Statistika ide u prilog Novaku Đokoviću

 

Naime, dvojica tenisera su do sada odigrala ukupno šest međusobnih duela u kojima je srpski teniser slavio pet puta. Prvi put su se sastali na Rolan Garosu sada već davne 2021. godine kada je Museti bio na pragu velike senzacije. Vodio je sa 2:0 u setovima, ali su treći i četvrti set pripali srpskom teniseru, da bi u odlučujućem petom, pri rezultatu 4:0 u gemovima za Novaka, Museti predao meč.

Jedini trijumf Museti je zabeležio prethodne 2023. godine na ATP masters turniru kategorije 1000 u Monte Karlu. On je slavio rezultatom 2:1 (4:6, 7:5, 6:4).

Ono što svakako može obradovati sve ljubitelje tenisa, jeste prethodni duel dvojice tenisera koji je odigran na Rolan Garosu. Navedeni duel Đoković je rešio u svoju korist, ali se mora napomenuti da je meč trajao četiri i po sata, tako da ne bi bilo čudno da nešto slično vidimo i ovoga puta. Podsetićemo da je najbolji teniser u istoriji ovog sporta navedeni meč dobio rezultatom 3:2 (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0).

Današnji teniski spektakl možete pratiti u direktnom prenosu na RTS-u, a počeće oko 17 časova.

Sva dešavanja sa ovogodišnjem vimbldonskog turnira pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading