NOVAK REŠIO MISTERIJU! Đoković OTKRIO da li će zbog kolena igrati u Parizu!

Autor:

Sport

14.07.2024

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as poražen u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza.

NOVAK REŠIO MISTERIJU! Đoković OTKRIO da li će zbog kolena igrati u Parizu!

Foto: www.profimedia.rs

Nije uspeo Novak Đoković da osvoji osmu titulu na Vimbldonu i stigne do rekordnog 25. Grend slema u karijeri.

Na konferenciji za medije posle meča, srpski as je sportski priznao poraz od Španca Alkaraza:

- Sve čestitke Karlosu, bio je bolji igrač od početka do kraja. Pokušao sam u trećem da produžim meč, ali je sve išlo ka tome da on pobedi. Igrao je kvalitetniji tenis i to je to - rekao je Đoković.

Republika

Foto: Profimedia

 

Nije štedeo komplimente na račun "Karlitosa":

- Ne mislim, stvarno. Mogu analizirati meč, ali sveobuhvatno, danas sam bio inferioran. Igrao je bolje svaki poen od sebe. Mogao sam malo da se podignem, da se publika uključi, dala mi je snage. Alarm je bio kada nisam imao dovoljno poena na svoj servis. Njega nisam video da tako dobro servira, nikada. Sveobuhvatno, nadigrao me je - ne skriva Nole.

Uporedio je ovo i prošlogodišnje finale:

- Ne znam kako se on osećao, ali sam se osećao bolje prošle godine. Počeo sam sa 6:1, imao sam više finala, krenuo sam bolje, igrao sam dobar bekhend, moglo je da bude drugačije tada. Ipak, tada sam isto izgubio u epskoj borbi. Ove godine ništa nije bilo slično, bio je dominantan na terenu.

Republika

Foto: Profimedia

 

Priznaje da je Španac dominirao u svim elementima:

- Zaista mislim da je bio bolji u svakom aspektu. Kretnji, udarcima, servama. Sve sam uradio da se pripremim. Da mi je neko rekao da ću igrati finale, uzeo bih. Osećam se razočarano što sam izgubio 3:0, ali je uspeh što sam igrao finale. Izgubio sam od najboljeg igrača na turniru. Uvek mogu biti samokritičan, nešto što sam mogao da izvršim bolje, ali nisam siguran da bi to nešto promenilo na meču. U statistici, bio je bolji u svemu.

Srpske navijače najviše zanima da li će gledati Novaka u Parizu ovog leta na Olimpijskim igrama:

- Prvi gem je bio sjajan. To je postavilo ton možda. Bio je spreman za borbu odmah, to nije bio slučaj u prošloj godini. To je ono što mogu da kažem. A, nastavljamo, da, nastavljamo. Igraću Olimpijske igre i nadam se medalji za moju zemlju. Vraćam se na mesto gde sam se povredio, videćemo kako ću se osećati, nadam se da ću naći svoj tenis. Uradiću sve da dođem do finala OI. Voleo bih da se vratim ovde. Nemam šta drugo da kažem, nemam limite u mom mozgu, želim da nastavim sve dok mogu da igram na ovom nivou - istakao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading