KAKVA ELIMINACIJA! Lajović doživeo ubedljiv poraz

Autor:

Sport

17.07.2024

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlično je započeo meč, ali je posle pao.

KAKVA ELIMINACIJA! Lajović doživeo ubedljiv poraz

Foto: www.profimedia.rs

Srpski teniser Dušan Lajović doživeo je poraz u osmini finala ATP Hamburga od argentinskog igrača Sebastijana Baeza. Baes je uspeo da ostvari preokret i pobedi Lajovića rezultatom 2-1 u setovima nakon meča koji je trajao 2 sata i 25 minuta.

Lajović odlično započeo meč, osvojivši prvi set rezultatom 6:4 nakon što je ostvario dva brejka. Drugi set protekao je bez brejkova sve do poslednjeg gema, kada je Baes uspeo da preokrene rezultat i osvoji ga sa 7:5, izjednačivši rezultat na 1-1 u setovima. U trećem setu, Baes je brzo preuzeo inicijativu, napravio brejk protiv Lajovića i poveo sa 3:0. Iako je Lajović uspeo da smanji zaostatak na 4:2, Baes je uspešno održao prednost i završio meč brejkom, plasiravši se u četvrtfinale turnira.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 


Posle eliminacije na Vimbldonu, Lajović je pokazao svoje umeće i odlučnost u meču protiv Brazilca Felipea Meligeni Alveša.

Prethodne sezone titulu u Hamburgu je osvojio domaći predstavnik Aleksander Zverev, pošto je u finalu savladao Srbina Lasla Đerea sa 2:0 (po setovima 7:5, 6:3).

Dušan Lajović je srpski teniser, rođen 30. juna 1990. godine u Beogradu. On se trenutno nalazi na 67. mestu na ATP listi.

Najveći uspeh u karijeri ostvario je plasmanom u finale Mastersa u Monte Karlu 2019. gde je izgubio od Fabija Fonjinija.

Prvi ATP trofej je osvojio 2019. godine na turniru u Umagu, pobedom u finalu protiv Atile Balaža iz Mađarske.[9] Pored toga, vlasnik je 2 ATP trofeja u dubl konkurenciji.

Lajović je sa kolegama iz reprezentacije Srbije osvojio ATP kup 2020, pobedom u finalu protiv Španije rezultatom 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading