ZVEZDINA RUSKA BAJKA ILI POTEMKINOVA SELA: Crveno-beli ne smeju da ponove greške od prošle godine

Autor:

Sport

09.07.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milojević odbranio titulu koju je osvojio Bahar, ali mora da uči iz iskustva Izraelca.

ZVEZDINA RUSKA BAJKA ILI POTEMKINOVA SELA: Crveno-beli ne smeju da ponove greške od prošle godine

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su titulu na Kupu prijateljstva u Sankt Peterburgu, savladavši Zenit sa 2:1. Prethodno su crveno-beli savladali Soči sa 2:0, pa je evidentno da je nadmetanje u Rusiji bilo korisno treneru Vladanu Milojeviću za uigravanje tima. Golove za crveno-bele u preokretu nad Zenitom postigli su Aleksandar Katai i Stefan Leković, dok je Miloje mogao da vidi zadovoljavajuće partije i od ostalih prvotimaca.

Međutim, trener Zvezde ne sme da se zavarava i da ponovi grešku koju je napravio njegov prethodnik. Naime, Izraelac Barak Bahar takođe je prošlo leto odveo tim u Rusiju i tamo dominirao. Tada su rivali bili Nefči, koji je savladan sa 4:0, Zenit sa 2:1 kao i sada, a onda u finalu turnira Fenerbahče sa 3:1. To je stvorilo sliku da je Zvezda prejaka, svi su se opustili, a onda je došlo otrežnjenje u Superligi. Mučio se Baharov tim sve do polusezone, poraženi su i u večitom derbiju u Humskoj, pa je Izraelac platio ceh. Na njegovo mesto došao je Milojević, pa će morati da nauči iz tog iskustva kako da pretvori učinak u Sankt Peterburgu u rusku bajku, a ne da to bude još jedna obmana u vidu Potemkinovih sela.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Zadovoljan: Vladan Milojević

- Imamo veliki i dobar roster. Sa plejadom starijih igrača, koji su moja desna ruka i koji su više godina sa nama. Adaptirali su se na najbolji mogući način. Mladim igračima koji imaju veliki kvalitet trebaju upravo ovakve utakmice, jer su nešto najbolje što može da se desi za njih. Malo smo promenili mehanizme u drugom sistemu, koje smo hteli, te je sve funkcionisalo na najbolji mogući način i krunisano je pobedom, ali ću još jednom da spomenem, uvek je lepo pobediti kada igrate za Crvenu zvezdu, to uopšte nije sporno, ali kako god da se večeras utakmica završila, bio bih ponosan i srećan iz razloga što stvarno pokušavaju da prenose stvari koje radimo na treningu. Nije bilo primarno, ali lepo je slaviti, a u svakom slučaju moramo da idemo dalje, ništa više od toga, nema nikakve euforije. To ja ne želim, a moji igrači su svesni, već sam im rekao u svlačionici. Sutra je novi dan, novi trening i dokazivanje. Ponavljam, idemo dalje - rekao je Milojević posle meča svestan da ne sme da se zavarava.

I mladi Stefan Leković nije krio zadovoljstvo zbog uspeha u Rusiji, pogotovo zbog gola koji je postigao.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Blista posle pobede: Stefan Leković

 

Izgledali smo dobro u drugom poluvremenu, stvarali šanse i zasluženo slavili. Radili smo teško na Zlatiboru i samo smo tako i nastavili u Rusiji. Pripreme su veoma naporne, ali sam siguran da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i baš onakvi kakav stručni štab želi da nas vidi na terenu. Nije mi strano da tresem mreže. Pogađao sam i ranije u mlađim kategorijama, kada sam bio u prvom timu i prošle sezone u Španiji. Snalazim se dobro u 16 metara i nadam se da će tek doći oni bitniji golovi. Pohvale za ovaj naporan i kvalitetan rad u prethodnom periodu. Mislim da će nam sve ovo značiti za neki budući period -  kazao je Leković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading