OVO JE MNOGE ZANIMALO! Novak OTKRIO šta je rekao princezi od Velsa!

Autor:

Sport

14.07.2024

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kejt Midlton uručila utešnu nagradu srpskom teniseru.

OVO JE MNOGE ZANIMALO! Novak OTKRIO šta je rekao princezi od Velsa!

Foto: Tanjug/AP

Porazom u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza iz Španije, Novak Đoković je ponovio prošlogodišnji rezultat kada ga je takođe zaustavio momak iz Mursije.

Tokom konferencije za medije, srpski teniser se osvrnuo na dešavanja tokom ovog, ali i prethodnih mečeva na Centralnom terenu.

- Bilo je vetrovito, čitav turnir uopšteno. To se možda ne primećuje, ali je nepredvediv i menja pravac. Mene dodatno remetilo što sam imao pritisak preko riterna, servirao je bombe, ne pamtim da je tako servirao. To je novina. Možda sam nešto propustio, ni na ovom turniru nije servirao jako, ali, eto, svaka čast. Nadmudrio me je u svakom segmentu igre. Prva dva seta nisam tu, treći sam se vratio, spasio sam meč lopte, dobio sam podršku od publike što je fino. Nažalost, takva je realnost. Možemo da pričamo o razlozima, ali on je bio mnogo bolji. Imalo je možda uticaja što se nisam spremao kako se obično pripreman za ovaj turnir. Sama činjenica da sam pre četiri nedelje, nisam držao reket u rukama, a sada u finalu Vimbldona. Veliki je uspeh za 99 odsto igrača da uđu u finalu, a možda sam navikao navijače da je sve neuspeh osim titule. Sa tim moram da se borim interno, ne želim da zvuči da kukam, imao sam neverovatne rezultate širom sveta. Naravno da je razočaravajuće. Gorak ukus u ustima. Kada sam već došao do finala, naravno da sam verovao da mogu do pobede, ali sam dobio klempu, što se kaže, od Alkaraza koji je bio u svakom aspektu bio bolji za pola koraka - istakao je Novak.

Foto: Tanjug/AP

Koleno Novaka Đokovića

Potom je medijima otkrio šta je rekao princezi Kejt Midlton:

- Rekao sam joj da mi je drago što je vidim u dobrom stanju, to je vrlo bitno za zemlju, za kraljevsku porodicu. Veliku podršku daju ovom turniru, njena sestra je igrala tenis dosta vremena i veoma poštuju i uvažavaju igru, razumeju je. To je sjajno, da imate toliku podršku od kraljevske porodice - kaže srpski as i nastavlja:

Foto: Tanjug/AP

 

- Olimpijske igre i US Open su mi glavni cilj i nadam se da mogu da budem najbolji na ta dva turnira. Doći do finala Vimbldona je veliki bust snage, ali danas protiv najboljeg na svetu uz Janika (prim.aut Sinera), imam osećaj da nisam na tom nivou trenutno. Da njih pobedim, moraću da budem bolji, moraću da radim na tome. Normalno, u ovakvim situacijama ustajem i pokušavam da budem što bolji.

Na kraju je prokomentarisao povredu kolena i vežbe koje trenutno koristi:

- Može biti. Moja priprema za Vimbldon nije bila onakva kakva je obično bila. Zbog povrede sam morao da napravim hibridni program, specifične vežbe zbog kolena. Moguće da je imalo efekta u uvodnim rundama, ali je sve bilo bolje. Došao sam do finala, izborio sam se za finale, ali danas sam video da sam korak iza njega u svakom smislu i to je realnost koju moram da prihvatim - zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading