PROTRLJAJTE DOBRO OČI! Zbog Alkaraza se ponavlja ISTORIJA! Ovo se Noletu nikako NEĆE dopasti!

Autor:

Sport

14.07.2024

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna slučajnost na takmičenjima.

PROTRLJAJTE DOBRO OČI! Zbog Alkaraza se ponavlja ISTORIJA! Ovo se Noletu nikako NEĆE dopasti!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz iznenadio je teniski svet osvajanjem novog trofeja na Vimbldonu, pobedivši Novaka Đokovića u tri seta rezultatom 6:2, 6:2, 7:6 (4).

Ovom pobedom, Alkaraz je napravio veliki uspeh i ponovio podvig svog sunarodnika Rafaela Nadala od pre 14 godina, kada je "Bik sa Majorke" ostvario sličan niz pobeda.

Nakon trijumfa Alkaraza, valja podsetiti na činjenicu da je "kralj šljake" 2010. godine stigao do četvrtfinala Australijan Opena pre nego što je osvojio Rolan Garos, Vimbldon i US Open, dok je španska fudbalska reprezentacija podigla trofej na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

 

 

Istorijski kontekst dodatno je oblikovao značaj Alkarazove pobede, posebno u odnosu na Novaka Đokovića. Ukoliko neko ne veruje da se istorija ponavlja, možda neke stvari postanu jasnije posle finala Španije i Engleske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, koje je na programu večeras od 21 sat.

Ukoliko "Crvena furija" osvoji danas Evropsko prvenstvo, onda bi Alkarazu falilo još „samo“ da uzme i US open da bi se 2010. godina potpuno ponovila za španski sport.

Španija je, podsetimo, do finala stigla pobedom nad Francuskom od 2:1, dok je Engleska golom u 90. minutu eliminisala Holandiju istim rezultatom. Ako "Gordi Albion" podigne pehar, biće to njihov prvi trofej na šampionatima Starog kontinenta. S druge strane, "Crvena furija" je trostruki prvak Evrope, koju je pokorila 1964, 2008. i 2012. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading