DA LI JE OVO RAZLOG NOVAKOVE LOŠE IGRE?! Možda ova PROMENA Đokoviću SMETA da kida kao do sad (FOTO)

Autor:

Sport

14.07.2024

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole gubi od Španca

DA LI JE OVO RAZLOG NOVAKOVE LOŠE IGRE?! Možda ova PROMENA Đokoviću SMETA da kida kao do sad (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

I dok se Novak muči protiv Alkaraza u finalu, fanovi na društvenim mrežama skreću pažnju na stanje podloge na kojoj igraju. Prvog dana takmičenja, Centralni teren Vimbldona blistao je u svom sjaju, izgledajući kao nov. Međutim, nakon 14 dana teniskih nadmetanja, teren je značajno izmenio svoj izgled. Trava je istrošena, a na mnogim mestima više nema ni trunke zelene boje koja je krasila teren na početku turnira. Ove promene svedoče o neumornim borbama i izuzetnoj upornosti tenisera koji su se takmičili na ovogodišnjem turniru, a u najviše slučajeva je to bio Đoković.

Novak je svaki meč od početka takmičenja odigrao na Centralnom terenu, ali trenutno protiv Alkaraza ima ubedljivo najviše problema da nađe svoju igru i ritam. Možda ga promenjena podloga sprečava u tome...

 

Podsetimo, ima Nole i dodatni motiv, a to je osveta. Repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je Alkaraz slavio sa 3:2 u setovima (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4) posle bezmalo pet sati igre. U međuvremenu su odigrali samo još dva susreta i oba su pripala Srbinu (finale Sinsinatija i polufinale Završnog mastersa u Torinu), pa Novak sada ima pozitivan skor od 3-2. da bi tako i ostalo potrebno je da opet odigra svoj najbolji tenis, pogotovo imajući u vidu da je operisao koleno 5. juna.

Još jedan motiv je želja da se potvrdi srpski inat i da se dokaže da se šampion kakav je Novak nikada ne sme otpisivati. Naime, prema prognozama bukmejkera, Alkaraz je bio favorit i kvota na njega je 1,72, dok je na Đokovića 2,23. Zato je na našem teniseru da donese sebi pehar, osmi sa ananasom na vrhu, ali i 2.700.000 funti, odnosno oko 3.150.000 evra, a nekom ko se opkladi na njega dobitak. Mada ni 1,6 miliona evra koliko dobija finalista nije za zanemariti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading