ALKARAZ SE OGLASIO PRED FINALE! Novak me je STAVIO u veliki PROBLEM!

Autor:

Sport

13.07.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac zna kako do titule.

ALKARAZ SE OGLASIO PRED FINALE! Novak me je STAVIO u veliki PROBLEM!

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa finala Vimbldona

Karlos Alkaraz je spreman da odbrani titulu na Vimbldonu, ali naspram sebe ima Novaka Đokovića – rekordera i najuspešnijeg u istoriji sa 24 Grend slem titule.

Od tog broja, srpski as je sedam “pokupio” na londonskoj travi.

- Znam kako da igram protiv Đokovića. Prošle godine smo igrali veoma težak meč. Stavio me je u veliki problem - rekao je Alkaraz.

Biće ovo repriza finala iz prošle sezone.

- Igrao sam više puta protiv Đokovića na finalima gren slemova, mastersa… Znam kako je igrati protiv njega. Siguran sam da i on zna kako da igra protiv mene da bi me pobedio. Biće to veoma interesantan meč. Ja sam spreman za izazov - dodao je Španac.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Ne opterećuje ga što je branilac titule.

- Pokušavam da ne razmišljam na taj način. Svaki meč je rat, protivnici pokušavaju da te pobede, a ja sam svestan da je to moguće. Razmišljam samo da treba da pružim najbolji tenis. Otkako je počeo turnir nisam pomislio na to da branim titulu, tako da se na neki način osećam kao prošle godine - zaključio je Karlitos.

Kada je reč o međusobnim duelima, blaga prednost je na strani Novaka Đokovića koji trenutno vodi 3:2 u pobedama, a poslednju je ostvario prošle godine u polufinalu Završnog ATP turnira rezultatom 6:3, 6:2.

Iste sezone, Nole je bio bolji i u finalu Mastersa Sinsinati 2:1 (5:7, 7:6, 7:6), a u polufinalu Rolan Garosa takođe 2023. godine, slavio je sa 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1).

S druge strane, Alkaraz je osim vimbldonskog finala dobio Đokovića još samo na Mastersu u Madridu 2022. posle tri taj-brejka rezultatom 2:1 (6:7, 7:6, 7:6).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading