ŠOK ZA NOVAKA: Ništa od osmog vimbldonskog trofeja - evo o čemu je reč!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.07.2024

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovali ili ne...

ŠOK ZA NOVAKA: Ništa od osmog vimbldonskog trofeja - evo o čemu je reč!

Foto: Profimedia

Najbolji teniser u istoriji ovog sporta Novak Đoković plasirao se u finale ovogodišnjeg vimldonskog tutnira nakon što je u pretposlednjoj takmičarskoj rundi savladao Italijana Lorenca Musetija u samo tri odigrana seta rezultatom 3:0 (6:4, 7:6, 6:4).

Ovim trijumfom Đoković je sebi obezbedio šesto uzastopno finale na terenima "Sveengleskog kluba" i pokušaće u nedelju 14. jula od 15 časova, da stigne do osmog trofeja, čime bi se izjednačio sa dosadašnjim rekorderom Rodžerom Federerom.

Nakon plasmana u finale Novak je izjavio:

- Nadrealno je jer je ovo moj omiljeni turnir iz detinjstva i nikad ne uzimam ništa zdravo za gotovo. Igram deseto finale najprestižnijeg turnira na svetu. Nisam znao pre turnira da li ću uopšte da igram. Bilo je pitanje u početku turnira u vezi s kretanjem, ali sam negde u trećem kolu shvatio da imam šanse za titulu.

Kompletna teniska javnost sa velikim nestrpljenjem očekuje predstojeće finale, u kojem će Đoković pokušati da se revanšira španskom teniseru Karlosu Alkarazu, koji je prethodne 2023. slavio u finalu nakon pet setova rezultatom 3:2 (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Finale Vimbldona 2023. 

Međutim, ono što predstavlja možda i iznenađenje za sve poznavaoce tenisekog sporta jeste činjenica da kladionice ne veruju srpskom teniseru. Naime, u ovom momentu se Karlos Alkaraz smatra favoritom uoči finala i kvota na njegovu pobedu iznosi 1,66, dok se za trijumf Novaka Đokovića na jedan uloženi dinar isplaćuje 2,28.

Nedelja je rezervisana za ovaj veliki teniski duel, a termin je tradicionalno poznat - Novak Đoković i Karlos Alkaraz izaći će na teren Centralnog terena "Ol Ingland kluba" sa početkom u 15. S obzirom na istori časovaju njihovih susreta i značaj ovog meča, možemo očekivati veliku tenisku predstavu i pravu poslasticu za sve ljubitelje ovog plemenitog sporta. Spremite se za nedeljno uživanje uz najbolji tenis.

Sva dešavanja na ovogodišnjem Vimbldonu pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Gale

13.07.2024 07:56

Dobra kvota na Novaka ,amo da dodje a nadam sa da hoće. Imam osećaj kobajagi 😀

Tole

14.07.2024 10:34

Uvek se u finalima kladim protiv Noleta u nadi da necu dobiti nista, i bas me briga ako izgubim pare, ali ako Nole izgubi, bar me pare utese )-: