BOLAN PORAZ ZA MUSETIJA: Italijan traži opravdanja za eliminaciju od Đokovića!

Autor:

Sport

12.07.2024

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole prejak za Musetija.

BOLAN PORAZ ZA MUSETIJA: Italijan traži opravdanja za eliminaciju od Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Nakon pobede nad Lorencom Musetijem u polufinalu Vimbldona, Novak Đoković ima više nego dovoljno razloga da bude zadovoljan. Osim što je osvojio meč sa 6:4, 7:6 (2) i 6:4, postoji nekoliko aspekata koji su mu doneli zadovoljstvo.

Jedan od razloga za zadovoljstvo Novaka Đokovića je svakako impresivan tenis koji je prikazao tokom meča. Njegova preciznost, nedostatak oscilacija, kao i sposobnost da zadrži stabilnost tokom celog meča su elementi koji su mu omogućili da izađe kao pobednik. Posebno je značajno što se nije nervirao tokom meča, pokazujući izuzetnu mentalnu snagu.

S druge strane, Museti je nakon poraza mogao samo da izvlači pouke i preispituje se. Iako je doživeo šesti poraz u sedam mečeva sa Đokovićem, Italijan je priznao da je Novak odigrao sjajno i da je njegov tenis odgovarao travi na Vimbldonu. Museti je izrazio impresiju nad Novakovom igrom, priznavši da je bio impresioniran njegovom sposobnošću da riternira, posebno u važnim trenucima meča.

- Pomalo sam tužan zbog toga kako se meč odvijao. Ali, moram da kažem da je Nole odigrao sjajno. Pokazao je da je u sjajnoj formi. Ne samo u pogledu tenisa, nego generalno fizički. O svojoj igri nemam šta da kažem jer mislim da sam bio poprilično dobar u gotovo svemu. Kući idem sa mnogo pozitivnih utisaka. Bile su ovo dve sjajne nedelje za mene. Iznenađen sam bio danas kako sam održavao nivo. Ponosan sam na ono što sam postigao na ovom turniru - rekao je Museti i dodao:

- Kao što sam rekao njegovom timu u svlačionici, mislim da smo igrali po sedmi put i da nikada nisam imao ovakav meč sa Novakom. Bio sam impresioniran. Verovatno naš prvi susret na travi. Mislim da njegov tenis odgovara ovoj podlozi. Naročito kako riternira, to je gotovo pa smešno. Pogotovo danas na kraju. Naravno, u važnim trenucima je igrao dobro, naročito na drugi servis. Zaslužio je da pobedi. Mislim da kombinacija naših igara može da iznedri sjajan meč pun naboja, dugih razmena i velike borbe - naveo je Italijan.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Lorenco Museti

Museti je istakao da je Đoković imao više odmora pošto nije igrao četvrtfinale.

- Ne, nisam uopšte. Video sam ga kako je igrao druge mečeve, nije se mučio uopšte. Verovatno nije igrao svoj najbolji tenis u prvih nekoliko kola, možda je i on sam pokušavao da shvati kako se oseća posle povrede. Imao je vremena da odmori. Nije igrao u četvrtfinalu, tako da je imao više slobodnih dana - poručio je Lorenco Museti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading