KADA NOVAK ĐOKOVIĆ ODE U WC DOLAZI DO NEVEROVATNE PROMENE: Srpski as u toaletu krije tajno oružje

Autor:

Sport

09.07.2024

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole posle samo 45 sekundi u toaletu vratio se i slomio Runea na Vimbldonu, a nije mu prvi put da se "resetuje" na ovaj način.

KADA NOVAK ĐOKOVIĆ ODE U WC DOLAZI DO NEVEROVATNE PROMENE: Srpski as u toaletu krije tajno oružje

Foto: Profimedia

Nole ima specijalan ritual koji mu donosi pobede. Kada Erik pojede babanu postaje Bananamen, a kada Novak Đoković ode u wc dolazi do neverovatne promene i on postaje najjači teniser na svetu.

To je u osmini finala osetio Holger Rune, kojeg je srpski tensier savladao sa 6:3, 6:4, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona u kojem ga čeka Aleks de Minor. Naime, pri rezultatu 3:2 u drugom setu, kada je Danac počeo da igra svoj najbolji tenis, Novak je upitao sudiju u stolici da li može da ode do toaleta jer ima problema sa stomakom. Dobio je "slobodno" samo 45 sekundi, ali je i to bilo dovoljno da se olakša na neki način i da se vrati preporođen. S druge strane, Rune nije znao šta ga je snašlo pa je osvojio samo još četiri gema do kraja meča.

Republika

Foto: rts/printskrin

Novak otrčao u wc

Ovo nije prvi put da Đoković posle odlaska u toalet zaigra kao zver. Te njegove pauze često su bile predmet kritika i analiza, ali kako je to svojevremeno radio i Rodžer Federer, dežurni kritičari su morali da biraju reči. Tako je posle finala Rolan Garosa 2021. u kojem je od 0:2 stigao do 3:2 i titule protiv Stefanosa Cicipasa Grk prokomentarisao odlazak u wc.

- Vratio se iznenada iz izgledao kao potpuno drugačiji igrač. Ne znam, osećao sam kao da mnogo bolje čita moju igru, odjednom. Veoma dobro za njega, uradio je pravu stvar - rekao je Cicipas posle finala.

Kolika je bila razlika u Đokovićevoj igri, možda najbolje oslikava šaljiva dosetka Ubalda Skanagate koji je pitao da li je Novak "pronašao svetog Savu u svlačionici".

Pričao je na ovu temu povremeno i Đoković navodeći da u tim pauzama u svlačionici ima razgovore sa samim sobom pred ogledalom i da mu to pomaže. To je svojevremeno komentarisao i Endi Mari, koji je imao sličnu "terapiju" tokom meča. Međutim, nisu uvek u pitanju ti razgovori, ponekad Nole stvarno mora u toalet, kao što je izgleda otišao sada protiv Runea.

- Gledao sam u šolju u toaletu, a ne u ogledalo - rekao je Novak 2014. kada su ga pitali za ove njegove pauze, koje ima povremeno duže od decenije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading