DANAC JE POČIŠĆEN SA TERENA! Neka se pripremi Australijanac: "Demon" PRETI Novaku Đokoviću!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.07.2024

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstojeći rival "preti" najboljem teniseru u istoriji belog sporta.

DANAC JE POČIŠĆEN SA TERENA! Neka se pripremi Australijanac: "Demon" PRETI Novaku Đokoviću!

Foto: Instagram.com/wimbledon

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale ovogodišnjeg Vimbldona pobedom nad Dancem Holgerom Runeom rezultatom 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:2).

Bila je to partija kao iz najboljih dana Novaka Đokovića. U meč ušao furiozno i prosto je počistio Danca sa terena za koga se može reći da nije bio ni svestan šta ga je snašlo na terenu, a već je bio eliminisan.

Već u sredu 10. jula Novaka očekuje sledeći izazov. Protivnik u borbi za polufinale jeste australijski teniser Aelks de Monor kojem je u prethodnoj rundi bilo potredno da odigra četiri seta kako bi eliminisao Francuza Artura Fisa 3:1 (6:2, 6:4, 4:6, 6:3).

Šoković i popularni "demon" do sada su odigrali tri zvanična međusobna meča. Srpski teniser je slavio dva puta, dok je Australijanac zabeležio trijumf na Junajted kupu kada je u dva seta (6:4, 6:4) bio bolji od Novaka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

"Demon" najavljuje trijumf

 

Nakon plasmana u četvrtfinale Vimbldona, Australijanac je istakao da je u aktuelnoj godini ostvario svoje najbolje rezultate u karijeri. Prvi put se našao među TOP 10 tenisera sveta, a uz trijmfe nad najbojim igračima planete, stigao je i do četvrtfinalne runde Rolan Garosa.

Aleks de Minor "puca od optimizma" pred duel sa Novakom Đokovićem i možda po malo prepotentno najavljuje da su u predstojećem duelu šanse za trijumf 50%-50%.

- Parovi četvrtfinala Vimbldona 2024:

Siner (Italija) - Medvedev (Rusija)

Alkaraz (Španija) - Pol (SAD)

Museti (Italija) - Fric (SAD)

Đoković (Srbija) - de Minor (Australija)

Kao što je već rečeno, meč između srpskog i australijskog tenisera na programu je u sredu 10. jula, a pobednik ovog meča u polufinalu će se sastati sa bojim iz duela u kojem se sastaju Italijan Lorenco Museti i Amerikanac Tejlor Fric.

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg Vimbldona možete pratiti na portalu Repulika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading