NOVAK JE NEUNIŠTIV: Sportska i medicinska čuda su ipak moguća

Autor:

Sport

03.07.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika razlikaizmeđu dve povrede.

NOVAK JE NEUNIŠTIV: Sportska i medicinska čuda su ipak moguća

Foto: www.profimedia.rs

Specijalni izveštač Kurira iz Londona, izvestio je o danu koji je bio najviše anticipiran u karijeri Novaka Đokovića. Nakon ozbiljne operacije meniskusa, Đoković je ostvario pobedu bez izgubljenog seta u prvom kolu Vimbldona, što je zaista jako impresivan podvig.

Novak je u delu konferencije za štampu govorio o velikoj razlici između oporavka nakon povrede lakta i povrede meniskusa. Istakao je da je brzo odlučio za operaciju meniskusa zbog jedinstvenog mišljenja svih doktora koje je konsultovao. Nakon operacije lakta, Novak se brzo vratio tenisu, ali je imao malih problema sa tehnikom servisa, dok se kod povrede meniskusa uopšte nije promenila koncepcija igre.

Novak je istakao da se od prvog dana igranja nakon povrede meniskusa osećao veoma dobro, bez nekih značajnijih promena u igri. Postepeno podizanje intenziteta treninga ulivalo mu je veliku snagu i veru da će se brzo vratiti na željeni nivo, što se i desilo. Nakon samo tri nedelje rehabilitacije od veoma ozbiljne povrede kolena, Đoković je odigrao dobar meč, možda čak i odličan, što ga je veoma zadovoljilo.

Novakov trijumf na Vimbldonu nakon povrede meniskusa predstavlja inspirativnu priču o snazi volje, upornosti i brzom oporavku od ozbiljne povrede. Svojim uspehom, on je pokazao da su sportska i medicinska čuda ipak moguća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading