ĐOKOVIĆU, NE ŽURI NA TEREN! UPOZORENJE poznatog Španca: Zbog ISTE POVREDE ZAVRŠIO SAM KARIJERU! Dotukla je i Federera!

Autor:

Sport

07.06.2024

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Mislim da neće igrati na Vimbldonu, a videćemo šta će uraditi za Olimpijske igre".

ĐOKOVIĆU, NE ŽURI NA TEREN! UPOZORENJE poznatog Španca: Zbog ISTE POVREDE ZAVRŠIO SAM KARIJERU! Dotukla je i Federera!

Foto: www.profimedia.rs

Bivši španski teniser Nikolas Almagro pružio je podršku Novaku Đokoviću nakon što je srpski teniser pretrpeo povredu meniskusa kolena tokom Rolan Garosa.

Almagro je istakao da je i sam imao slično iskustvo sa povredom i savetovao je Đokovića da ne žuri sa povratkom na teren, naglašavajući da povreda meniskusa nije tako naivna kako se može činiti.


Podsetio je na sličnu situaciju sa Rodžerom Federerom, koji je takođe imao operaciju kolena nakon koje se više nije vratio na teren.

- Znate kako, i sam sam pokidao meniskus u sličnoj situaciji. Trebalo je da odigram bekhend protiv Del Potra i samo sam osetio blokadu. Pokreti koje sam napravio bili su veoma slični Novakovim. Nisam osetio ništa u početku, ali kada sam zakoračio unazad, osetio sam nestabilnost i nisam mogao da nastavim. Povukao sam se iz tenisa upravo zbog ove povrede - kaže Almagro za "Relevo".

Novak Đoković je objavio fotografiju na svom Instagram profilu, potvrđujući da je operacija povrede meniskusa uspešno obavljena. Izrazio je zahvalnost medicinskom timu i podršci navijača, ističući svoju jaku ljubav prema tenisu i odlučnost da se što pre vrati na teren.

- Iskreno, kada sam video Đokovića, bilo mi je jasno da je u pitanju meniskus. Video sam kako dobro igra u poslednjem setu, pa sam malo posumnjao... Ipak, mislim da neće igrati na Vimbldonu, a videćemo šta će uraditi za Olimpijske igre i da li će učestvovati. Ne bi trebalo da žuri, jer iako deluje da je ovu povredu lako tretirati, to nije baš tako. Pogledate Federera koji je imao sličnu povredu, to ga je dotuklo. Imao je operaciju kolena i završio je povlačenjem. Deluje prosto, ali morate biti oprezni da se stvari ne bi iskomplikovale - zaključio je Almagro. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading