OVO SU PRVE REČI NOVAKA ĐOKOVIĆA POSLE OPERACIJE: Nole je NA ŠTAKAMA ali ne gubi nadu

Autor:

Sport

06.06.2024

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Morao sam da donesem neke teške odluke.

OVO SU PRVE REČI NOVAKA ĐOKOVIĆA POSLE OPERACIJE: Nole je NA ŠTAKAMA ali ne gubi nadu

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković je operisao meniskus kolena posle povrede koju je zadobio u osmini finala Rolan Garosa, pa je morao da se povuče sa grend slema i da preda titulu i prvo mesto ATP liste.

Odmah po operaciji Nole je napustio bolnicu na štakama i otišao kući, a onda se oglasio zabrinjavajućim rečima, mada ne gubi nadu. Sada 37-godišnjem Novaku predstoji period rehabilitacije kako bi se potpuno oporavio od povrede. Novak je istakao svoju snažnu ljubav prema tenisu i istakao da će dati sve od sebe kako bi se vratio na teren što je pre moguće.

 

- Proteklog dana, morao sam da donesem neke teške odluke nakon što sam pretrpeo povredu meniskusa tokom mog poslednjeg meča. Još uvek procesuiram u glavi sve, ali sa zadovoljstvom vas obaveštavam da je operacija prošla dobro -napisao je Novak uz fotografiju na štakama iz Pariza.

On je zahvalio lekarskom timu, kao i navijačima na podršci.

- Veoma sam zahvalan na timu lekara koji je bio uz mene, kao i na ogromnoj podršci koju sam dobio od svojih navijača. Daću sve od sebe da budem zdrav i spreman da se što pre vratim na teren. Moja ljubav prema ovom sportu je jaka i želja da se takmičim na najvišem nivou je ono što me drži. Idemooo - dodao je Đoković.

Očekuje se da srpski teniser posle operacije pauzira tri nedelje. To praktično znači da je gotovo izvesno da neće učestvovati na Vimbldonu, koji počinje prvog jula, ali da bi trebalo da bude spreman za Olimpijske igre u Parizu i početak teniskog turnira 27. jula.

Podsetimo, Đoković je pre dva dana odlučio da se povuče sa Rolan Garosa, pošto je povredio meniskus desnog kolena tokom meča osmine finala protiv Argentinca Fransiska Serundola. Đoković je u ponedeljak pobedio Serundola 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3, ali je posle dodatnih pregleda odlučio da se povuče sa turnira zbog povrede.

Vest o uspešnoj operaciji Novaka Đokovića izazvala je veliku pažnju javnosti, kako ljubitelja tenisa, tako i šire sportske zajednice. Brojni komentari podrške i želje za brzim oporavkom su se nizali na društvenim mrežama, dok su mediji širom sveta izveštavali o novostima vezanim za ovu temu.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading