NOVAK SE PLAŠI NOŽA, ALI NIJE ŽELEO DA PONOVI GREŠKU: Majka Dijana otkrila UNUTRAŠNJI RAT koji je vodio

Autor:

Sport

05.06.2024

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković nije hteo ništa da čeka, još sanja Olimpijske igre u Parizu.

NOVAK SE PLAŠI NOŽA, ALI NIJE ŽELEO DA PONOVI GREŠKU: Majka Dijana otkrila UNUTRAŠNJI RAT koji je vodio

Foto: Starsport

Srđan, Dijana i Novak Đoković

Novak Đoković povredio je u ponedeljak koleno u meču osmine finala Rolan Garosa protiv Argentinca Fransiska Serundola, ali je uspeo da stegne zube i slavi u tom meču posle velike borbe sa samim sobom. Međutim, u utorak, posle snimanja meniskusa magnetnom rezonancom, utvrđeno je da je povreda takva da mora da se povuče s grend slema u Parizu i bez dalje borbe preda titulu i prvo mesto na ATP listi.

Već danas je Nole operisan u Parizu i to ranom zorom, a kako je prenela italijanska Gazeta, uskoro će napustiti kliniku i na štakama se uputiti na oporavak. Preliminarne prognoze su da će treninzima moći da se vrati za tri nedelje, kao i da će uspeti da se takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu, dok je za Vimbldon već otpisan.

Ovakva odluka da odmah ode pod nož najbolje svedoči o tome koliko je Novak promenio mišljenje o tretiranju povreda. Naime, sećamo se kraja 2017. i prve polovine 2018, kad je Đoković pokušavao da sanira povredu lakta u strahu od operacije. To mu je donelo neigranje u drugoj polovini 2017. i samo poraze na terenu kad se vratio i pad na ATP listi. Kad je na kraju presekao, svestan da mu je karijera ugrožena, brzo se vratio tenisu posle oporavka i nastavio da dominira.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Stradalo mu koleno: Novak Đoković

Koliko je tu odluku teško doneo, posvedočila je njegova majka Dijana Đoković. Upravo te njene reči najbolje dokazuju koliko je danas Novak morao drugačije da rezonuje i odmah ode pod nož iako se boji.

Novak je stalno u potrazi za nekim novim saznanjima. Nešto što nama, što bi rekli, smrtnicima, nije dostupno, nije blisko. Ishrana, terapije, alternativne metode, njega to zanima. Nije pobornik klasične medicine, što je već poznato, ali je imao jednu epizodu kada je morao da se operiše. Kada se probudio iz narkoze, rekao mi je da je izdao sebe. Objasnila sam mu da je uradio ono što je morao i da je, ako misli da nastavi da igra, to bilo neophodno. Probao je alternativne metode, sve što mu je bilo dostupno, ali ništa nije dalo rezultata. Novak je jednostavno protivnik toga, ne voli lekove, ne voli svašta da unosi u organizam. Znatiželjan je, sve što mu dođe podruku čita, obrazuje se… Eto, i ta ishrana, ne znam da li bi meni ili nekom drugom prijala, ali njemu odgovara. I ne mogu ništa da kažem jer mi je zatvorio usta svojim rezultatima. To što smo mi navikli na meso i što verujemo da je jedini izvor proteina, on je dokazao da nije - rekla je tom prilikom Dijana u emisiji "Dok anđeli spavaju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading