EVO KO JE OPERISAO NOVAKA ĐOKOVIĆA: Otkriveno ko je radio najvažniju operaciju u karijeri

Autor:

Sport

06.06.2024

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvat je urađen u sredu.

EVO KO JE OPERISAO NOVAKA ĐOKOVIĆA: Otkriveno ko je radio najvažniju operaciju u karijeri

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković nije dugo čekao da napusti sportsku kliniku na kojoj je operisan posle povrede meniskusa desnog kolena. Zahvat je urađen u sredu, a srpski as je odmah napustio "Ramsay Santé" u Parizu, gde je i operisan.

Pomenuta bolnica je 2011. otvorila 21 specijalizovani centar širom Francuske. Kako je moglo da se sazna, zahvat je obavio mlađi doktor. Odmah nakon operacije Đoković je pušten kući. Očekuje se da uskoro počne rehabilitacija, a za nekoliko dana da krene da trči, bez promene pravca. Ceo oporavak trebalo bi da traje oko tri sedmice, a Đoković će preskočiti Vimbldon, ali će učestvovati na Olimpijskim igrama. Ostaje da se vidi kako će sve teći i kada Nole može ponovo na teren.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Klinika u kojoj je Novak operisan

Podsetimo, Novak Đoković je povredio meniskus desne noge i zbog toga se povukao s Rolan Garosa bez borbe u četvrtfinalu, ali je odlučeno da se prenoći, da ode na još jednu kontrolu, pa da se donese odluka da li će ići pod nož. Tim pregledima, uz preporuku lekara, konstatovano je da je hirurški zahvat najbolje rešenje ako želi da nastavi da se bavi tenisom na najvišem nivou, ali i da skrati oporavak koliko god je to moguće.

Zato je operacija urađena odmah u Parizu. Preliminarne prognoze su da će treninzima moći da se vrati za tri nedelje, kao i da će uspeti da se takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu, dok je za Vimbldon već otpisan.

Podsetimo, brojni su primeri uspešnih sportista koji su doživeli sličnu povredu, kao Novak, mada je svaka povreda kolena priča za sebe, koji su se ekspresno oporavili i zaigrali ubrzo na visokom nivou, kao da se ništa nije desilo. Takvu istu povredu, kao Đoković, imao je američki teniser Tejlor Fric, a povredio se takođe na Rolan Garosu pre tri godine. Za razliku od Novaka, on nije završio meč, već je s terena iznet u kolicima. Operisao se i zaigrao na Vimbldonu! Takođe, fudbaler Srbije Nemanja Gudelj je 25. aprila operisan, a već 13. maja objavio je snimak kako trči na treningu Sevilje. Oporavak je trajao manje od 20 dana, pa je u sastavu "orlova" za EVRO 2024.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading