BIO JE NOVAKOV PRVI SKALP, SADA GA SAVETUJE KAKO DA SE IZBORI SA PAKLOM: On najbolje zna kroz šta sada Đoković prolazi

Autor:

Sport

05.06.2024

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada veliki as prošao kroz istu golgotu kao Nole, otkrio je koliko je njegov oporavak trajao.

BIO JE NOVAKOV PRVI SKALP, SADA GA SAVETUJE KAKO DA SE IZBORI SA PAKLOM: On najbolje zna kroz šta sada Đoković prolazi

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković neće odbraniti pehar na Rolan Garosu i osvojiti rekordan 25. grend slem. Povreda meniskusa desnog kolena bila je jača, pa je srpski as morao da se povuče pre četvrtfinala bez borbe, ali i da započne veliku borbu za povratak na teren. Detaljni pregledi će pokazati da li će Noletu biti neophodna operacija i onda samim tim koliko ga oporavak čeka.

I dok se pojedinci slade zbog toga što je Novakovoj dominaciji došao kraj, nadamo se bar na kratko, mnogo je više onih koji mu od juče šalju veliku podršku. Jedan od onih koji najbolje znaju kako je sada Srbinu je Francuz Žo-Vilfred Conga. Teniser protiv kojeg je Nole osvojio prvi grend slem, u finalu Australijan opena davne 2008. godine, operisao je koleno i zna šta sada Novaku prolazi kroz glavu. Takođe je otkrio kakve su njemu prognoze davane.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Conga i Đoković

- Ako bude morao da uradi operaciju iz mog ličnog iskustva, doktori su mi rekli da je potrebno šest nedelja za oporavak od operacije. Tako da možete da pretpostavite da neće mnogo toga da se desi za šest nedelja. Posle toga, sve zavisi od ozbiljnosti naprsnuća, da li je u pitanju neko manje, da li zahteva hiruršku intervenciju? Ne znamo još, ali pokušaćemo da saznamo narednih nedelja - rekao je Conga.

Podsetimo, dr Moma Jakovljeviće za Republiku pojasnio šta Novaka očekuje i kakve će odluke morati da se donesu.

- Postoje spoljašnji (lateralni) i unutrašnji (medijalni) meniskus. Ne znam da li će da se operiše pa se ograđujem, ali dobro je izdržao dva seta tamo. Ako se operiše to otom potom, ja znam o detaljima koliko i vi što sam pročitao. Ako je operacija može da se uradi artroskopski, to je manje invazivna metoda da se ne pravi veliki rez i tu oporavak zavisi od intenziteta povrede - najduže mesec dana. Meniskus može da se izvadi a može i da se prešije, ortopedi ne mogu da znaju. Jedno je slika na magnetnoj rezonanci a drugo kad se uđe unutra i kad se vidi. U zavisnosti od toga će znati šta da urade - rekao je dr Jakovljević za Republiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading