NADA ZA NOVAKA POSTOJI! ČUDA SU SE VEĆ DEŠAVALA: Oni su veliko ohrabrenje za Đokovića u teškim trenucima

Autor:

Sport

05.06.2024

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak i da bude operisan, Nole bi mogao da zaigra čak i na Vimbldonu, dok bi OI u Parizu bile izvesne.

NADA ZA NOVAKA POSTOJI! ČUDA SU SE VEĆ DEŠAVALA: Oni su veliko ohrabrenje za Đokovića u teškim trenucima

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković će po svemu sudeći morati na operaciju kolena, mada će se više znati posle detaljnih pregleda. U svakom slučaju Noletu predstoji određeni period oporavka zbog čega su mnogi skeptični po pitanju igranja na Olimpijskim igrama, dok je Vimbldon, koji ide pre turnira u Parizu gotovo nemoguća misija.

Međutim, brojni su primeri uspešnih sportista koji su doživeli sličnu povredu kao Novak, mada je svaka povreda kolena priča za sebe, koji su se ekspresno oporavili i zaigrali ubrzo na visokom nivou, kao da se ništa nije desilo. Tako je istu povredu kao Đoković imao je  američki teniser Tejlor Fric, a povredio se takođe na Rolan Garosu pre tri godine. Za razliku od Novaka on nije završio meč, već je sa terena iznet u kolicima. Operisao se i zaigrao na Vimbldonu!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Tejlor Fric

- Koleno je potpuno u redu. Ostatak tela me boli, ali koleno je OK - to su neočekivane, ali dobre vesti. Kada sam odradio magnetnu, dan nakon što sam pokidao meniskus, do Vimbldona je bilo ostalo 28 dana, pa sam pomislio da je moguće. Operisao sam se tri nedelje pred Vimbldon, bio sam odlučan, to mi je bio cilj. Počeli smo lagano da treniramo, mnogo fizioterapije svakog dana, a doktor je kazao: "Otok je manji nego inače za ovu fazu" kada smo vadili šavove. Rekao mi je samo da budem oprezan - rekao je tada Fric.

Kroz isti put je nedavno prošao i srpski fudbaler Nemanja Gudelj i već je zaigrao na vrhunskom nivou. On je 25. aprila operisan, a već 13. maja je objavio snimak kako trči na treningu Sevilje. Oporavak je trajao manje od 20 dana!

Republika

Foto: fss.rs

Oporavio se za 20 dana: Nemanja Gudelj operisao koleno

Imajući ovo u vidu, jasno je zašto bi Novak mogao da bude optimista po pitanju oporavka. Vimbldon počinje 1. jula, onaj kvalifikacioni deo, pa bi Đoković čak i da bude operisan mogao da se vrati do tada. U svakom slučaju, Olimpijske igre, koje počinju 26. jula u PArizu ne bi morale da se dovode u pitanje ako bi sve proteklo u najboljem redu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading