NIJE SAMO POVREDA: OVO SU UŽASNE POSLEDICE NOLETOVOG POVLAČENJA SA ROLAN GAROSA: Đoković više nije broj 1

Autor:

Sport

04.06.2024

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadali smo se da do ovog neće doći...

NIJE SAMO POVREDA: OVO SU UŽASNE POSLEDICE NOLETOVOG POVLAČENJA SA ROLAN GAROSA: Đoković više nije broj 1

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković povredio je koleno u meču osmine finala Rolan Garosa i to u trećem gemu drugog seta, ali je ipak uspeo nekako duel da privede kraju i pobedi Franciska Serundola sa 3:2 (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3). Danas je Nole otkazao trening i sve druge obaveze i u 15 časova otišao na detaljan pregled kod doktora kako bi ustanovio stepen povrede kolena i da li može da nastavi da igra na grend slemu na kojem brani trofej, prvo mesto ATP liste, ali i juri rekordan 25. grend slem.

Novak je uradio magnetnu rezonancu, a onda su mu ubrzo stigli i rezultati koji nisu bili ohrabrujući... Prema tome Novak je odlučio da se povuče sa Rolan Garosa... Baš loše vesti, Rud će direktno u polufinale.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Janik Siner

Ovaj potez imaće velike posledice po Novaka Đokovića, kako u smislu osvojenih bodova, tako i u poretku na ATP listi. Njegovo povlačenje znači da neće moći da odbrani titulu osvojenu prošle godine, a takođe će izgubiti prvo mesto na ATP listi koje će pripasti Janiku Sineru. Nole je bio broj 1 od 11. septembra prošle godine, a od narednog ponedeljka to više neće biti.

Podsetimo, ovako je nekadašnji trener Nikola Pilić govorio ranije danas:

Meni se čini da Novak neće nastaviti turnir. On je pametan, verujem da će se pitati da li ima smisla izlaziti na teren protiv sedmog tenisera sveta ako nisi dovoljno spreman. To ne ide tako. Đoković nije imao ovakve povrede, uvek je bio fizički izvanredno spreman, ali ta kolena su 20 godina u profesionalnom tenisu, a on ima 37 godina. Pa jedini je ostao od "velike četvorke", povrede i godine su slomile Rafaela Nadala, Endija Marija i Rodžera Federera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Slobo

05.06.2024 07:52

Ako ima bolmih od Novaka neka se jave!Pa i on je samo lmudsko bice,a najbolji je .Zar je to malo posle svega sto je preturio preko glave i dosao do apsolutnog vrha!Odmori Nole i vrati nam se!Srecno.