OD NJEGA VIŠE NIŠTA NE ZAVISI: Loše vesti za Novaka Đokovića! Pad je neminovan?!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.06.2024

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li Pariz iznedriti novog "broja jedan" na ATP listi?

OD NJEGA VIŠE NIŠTA NE ZAVISI: Loše vesti za Novaka Đokovića! Pad je neminovan?!

Foto: Instagram.com/djokernole

Novak Đoković je u maratonskom duelu koji je trajao četiri i po sata protiv Italijana Lorenca Musetija stigao do važnog trijumfa rezultatom 3:2 (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0), čime je zakazao i naredni dvoboj u kojem će za protivnika imati Argentinca Franciska Serundola.

Uoči navedenog duela, najbolji teniser planete započeo je svoju 428. nedelju na vrhu ATP liste, ali ostaje veliko pitanje dokle će se na navedenoj poziciji i nalaziti.

Novak se i dalje, sa 9.960 bodova, nalazi na poziciji "broj jedan", ali kako bi na njoj i ostao neophodno je da se u narednim danima neke kockice slože.

Naime, prvi i osnovni cilje, jeste da Novak Đoković stigne do pehara na ovogodišnjem Rolan Garosu, ali to nije i osnovni preduslov. Novak će se i narednog ponedeljka "šepuriti" za čelne pozicije jedino ukoliko Janik Siner ne stigne do finalne borbe, a treba napomenuti da je Italijan već obezbedio plasman u četvrtfinale gde će se sastati sa Grigorijem Dimitrovim iz Bugarske.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Opasno preti novaku - Janik Siner

 

Pored Sinera, i drugi teniseri imaju teoretske šanse da ugroze Đokovićevu poziciju na vrhu ATP liste. Alkaraz, Medvedev i drugi moraju ostvariti određene rezultate na turniru kako bi se eventualno približili Đokoviću. Obojica tenisera bi morala da stignu do prestižnog pehara, uz uslov da se Novak ne plasira u polufinale, odnosno četvrtfinale.

Da podsetimo, u osmini finala Rolan Garosa, Novak Đoković će se suočiti sa argentinskim teniserom Franciskom Serundolom, trenutno 27. na ATP listi. Očekuje se izuzetno uzbudljiv meč, s obzirom da Argentinac pruža sjajne partij na šljci.

OStaje da se vidi hoće li najbolji teniser na planeti upeti da, upravo u francuskoj prestonici, stigne do prvog trofeja u sezoni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading