NIKO NIKAD KAO NOLE! Đoković postao APSOLUTNI VLADAR još DVA REKORDA! Rodžer i Rafa LIJU SUZE!

Autor:

Sport

03.06.2024

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.

NIKO NIKAD KAO NOLE! Đoković postao APSOLUTNI VLADAR još DVA REKORDA! Rodžer i Rafa LIJU SUZE!

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji teniser sveta teškom mukom izašao je na kraj sa Franciskom Serundolom, ali je ipak uprkos povredi koju je doživeo tokom meča sa Argentincem, prošao dalje i nastavlja pohod ka odbrani titule u Parizu.

Morao je Nole da prođe golgotu u meču sa 35. igračem ATP liste, koji ga je pošteno namučio, međutim, nije uspeo da u njihovom prvom međusobnom okršaju iznenadi najuspešnijeg u istoriji i dođe do nove senzacionalne pobede u Bulonjskoj šumi.

Đoković je trijumfovao rezultatom 3:2 (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3) i pokazao da je jači od povrede kolena, oja ga je zadesila tokom susreta sa Franciskom.

Foto: www.profimedia.rs

Francisko Serundolo

Pobeda nad Serundolom bila je 370. u karijeri na Grend slemovima za Novaka Đokovića, čime je postao apsolutni rekorder po broju trijumfa na četiri najveća turnira "belog sporta". Do ovog duela bio je izjednačen sa legendarnim Švajcarcem Rodžerom Federerom, kojeg je sada i zvanično pretekao.

Ujedno, Đoković je protiv Južnoamerikanca postao vlasnik još jednog rekorda, jer je njihom meč trajao četiri sata i 38 minuta, po čemu je za osam minuta nadmašio prethodni Novakov duel protiv Italijana Lorenca Musetija, koji je tada postao najduži na Rolan Garosu.

Novak će za plasman u polufinale igrati protiv boljeg iz duela Kasper Rud - Tejlor Fric (SAD).

Ukoliko to bude Norvežanin, čeka nas repriza prošlogodišnjeg finala iz Bulonjske šume, kada je srpski as pregazio svog rivala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading