BORBA ZA PEHAR: Nastavak trofejne serije, ili prekid decenijskog posta? Evo gde možete pratiti duel Zvezde i Partizana!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.06.2024

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno startuju i završne borbe u Košarkaškoj ligi Srbije.

BORBA ZA PEHAR: Nastavak trofejne serije, ili prekid decenijskog posta? Evo gde možete pratiti duel Zvezde i Partizana!

Foto: Starsport

Beogradski Večiti rivali Crvena zvezda i Partizan nedavno su u direktnom dvoboju odlučili o ovosezonskom šampionu regionalne AdmiralBet ABA lige u kojem je klub sa Malog Kalemegdana "počistio" velikog rivala, a sada će crveno i crno-beli odlučivati i o novom šampionu Srbije.

Navijači nestrpljivo očekuju predstojeće mečeve u kojima se pristlice crveno-belih nadaju da će njihova ekipa nastaviti sa žetvom trofeja, dok u Humskoj očekuju da se konačno prekine decenijski post Partizana kada je u pitanju nacionalni šampionat.

Crveno-beli su demonstrirali izuzetnu formu u polufinalnoj seriji protiv ekipe FMP-a, zabeleživši ubedljivu pobedu rezultatom 2:0. Međutim, ovaj trijumf nije prošao bez posledica jer su ostali bez važnog igrača, Džoela Bolomboja.

Sa druge strane Partizan je imao više muka protiv ekipe Mege. Slavili su crno-beli tek nakon tri odigrana polufinalna meča, ali je istovremeno odlazak Bruna Kabokla u mnogome poremetio planove trenera Željka Obradovića uoči starta finalne serije.

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda se nedavno okitila šampionskim peharom u AdmiralBet ABA ligi

 

Prvi meč finalsne serije igra se u beogradskom hramu košarke, dvorani "Aleksandar Nikolić". Podbacivanje lopte je zakazano sa 20 časova, a svi koji ne budu u mogućnosti da se nađu na tribinama, imaće priliku da meč posmatraju u durektnom prenosu na TV Arenasport Premium 1.

Da podsetimo, Crvena zvezda je nanizala osam uzastopnih šampionskih titula, s tim što se mora napomenuti da takmičenje u sezoni 2019/20 nije održano usled pandemije virusa COVID-19.

Interesantno je napomenuti da je Partizan poslednji šampionski pehar u Srbiji osvojio sada već davne 2013/14 sezone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading