NOVAK ĐOKOVIĆ ZAGRMEO ZBOG UKIDANJA ALKOHOLA: Nole govorio o "ljubavnoj vezi" sa navijačima

Autor:

Sport

01.06.2024

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as i sam doživeo da ga napadne pijani gledalac.

NOVAK ĐOKOVIĆ ZAGRMEO ZBOG UKIDANJA ALKOHOLA: Nole govorio o "ljubavnoj vezi" sa navijačima

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković igraće večeras meč trećeg kola Rolan Garosa protiv Lorenca Musetija sa ciljem da nastavi odbranu titule i prvom mesta ATP liste, ali i da se vrati na pobednički kolosek protiv Italijana. Nema sumnje da će srpski as imati i dodatnog protivnika a to je publika u Parizu. Još od istorijskih okršaja sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom Francuzi su poslovično protiv Noleta jer im je nezamislivo da jedan Srbin dominira tenisom toliko dugo. Zato ne čudi da je naš as protiv sebe imao ceo stadion čak i kada je osvajao trofeje, a da je nastajala prava euforija ako bi izgubio.

Ono što se promenilo pre neki dan je činjenica da će navijači bar morati da budu trezni dok su na tribinama i skandiraju protiv Đokovića i smetaju mu. Naime, posle kritika Davida Gofana da ga je publika vređala i čak gađala žvakaćom gumom, i posle primbedi pojedinih posetilaca da oko stadiona i na tribinama ima alkoholisanih navijača koji podržavaju svoje ljubimce kao na fudbalskim stadionima, reagovala je i direktorka turnira na Rolan Garosu Ameli Morezmo. Ona je naredila obezbeđenju da zabrani unošenje alkohola na tribine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Uvela prohibiciju: Ameli Morezmo

Alkohol je do sada bio dozvoljen na tribinama, van igračkog boksa i predsedničke tribine. Sada je zabranjen svugde - bila je kategorična Morezmo.

Sada se tim povodom oglasio i Novak i poslao snažnu poruku.

- Vidite, oni su veoma strastveni navijači. Ponekad nisu laki, a ja sam imao neke "ljubavne veze" sa navijačima ovde, a takođe i neke teške mečeve. Doživeo sam obe strane. Očigledno je da uvek želite da budete onaj za koga oni navijaju ili bar da imate neku neutralnu atmosferu na terenu, ali nije uvek moguće da se to desi - rekao je Đoković.

Kada su u pitanju pijani navijači, Novak je i sam imao neprijatno iskustvo i to na Australijan openu prošle godine. On je čak ušao u raspravu sa sudijom u drugom kolu protiv Enca Kuakoa jer mu je jedan navijač vikao u toku meča, ometao Đokovića kod servisa, da bi srpskom teniseru prekipelo početkom četvrtog seta kada je posle uzvika "idi kući", odlučio da prvi put priđe sudiji i zatraži da interveniše.

Republika

Foto: X/Printskrin

Prigovarao sudiji zbog navijača: Novak Đoković

- Provocira me celo veče, šta ćeš da uradiš? Odgovori mi. Ti se šališ? Kako ne znate ko je, mrtav je pijan od prvog poena, provocira me od prvog poena. Šta ćeš da uradiš po tom pitanju, ja sam ga čuo 50 puta, a ti bar deset? Šta ćeš da uradiš? Zašto ne zoveš obezbeđenje da ga izbaci sa stadiona - rekao je Đoković.

Sada je bi kategoričan. Iako sam alkohol nije spomenuo, jasno je da se nadovezao na reči Gofana i Morezmove.

- Podržavam igrača koji se suprotstavlja ljudima koji ga ne poštuju i vređaju. To nije uvek moguće tolerisati. Naravno da je to veoma potrebno, jer ne želite da trošite nepotrebnu energiju negde drugde. Ali ponekad jednostavno imate suočiti se sa nekim ko te zeza, to je sve što možeš da uradiš - kazao je Novak.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading