ISTORIJSKI TRENUTAK: Srbin će još jednom zadiviti planetu! Novak Đoković obara "nedodirljivi" rekord!

Autor: Vladimir vorih

Sport

31.05.2024

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li uopšte treba postavljati pitanje ko je najbolji teniser u istoriji "belog sporta"?

ISTORIJSKI TRENUTAK: Srbin će još jednom zadiviti planetu! Novak Đoković obara "nedodirljivi" rekord!

Foto: www.profimedia.rs

Tenis se često smatra sportom gde brojke igraju ključnu ulogu, ali istina je da one ne mogu uvek otkriti pravu priču iza meča. Ipak, u eri "Velike trojke" - Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, statistike su postale neizostavan deo svakog razgovora o tenisu. Novak Đoković je uspeo da postigne neke neverovatne rezultate, obarajući rekorde i postavljajući nove standarde u svetu tenisa.

Upravo ovogodišnji Rolan Garos može doneti još jedan istorijski rezultat Novaka Đokovića

Jedan od najznačajnijih rekorda koji Novak može da obori je broj pobeda na Grend slem turnirima. Naime, rekord od 369 pobeda trenutno drži sjajni švajcarski teniser Rodžer Federer, a već nakon duela u subotu, u kojem će se Đoković sastati sa Italijanom Lorencom Musetijem, najbolji teniser planete bi mogao da izjednači navedeno ostvarenje Švajcarca, a ukoliko zabeleži i trijumf u osmini finala, postaće vlasnik još jednog rekorda.

Treba podsetiti da je u meču protiv Karbaljesa Baene 3:0 (6:4, 6:1, 6:2), Đoković postavio još jedan rekord u karijeri. To je bio 19. put da se Novak plasirao u treće kolo Rolan Garosa, čime je nadmašio sve druge igrače u Open eri. Čak je i nadmašio Rafaela Nadala, simbola ovog turnira sa 14 titula, koji je ''samo'' 18 puta stigao do ove faze takmičenja.

Foto: Instagram.com/djokernole

Pohod na novi trofej - Novak Đoković

 

Nakon navedenog duela, najbolji teniser planete je izjavio:

- Hvala svima i podršci koju sam imao ovih dana. Mnogo kiše imamo ovde na Rolan Garosu proteklih dana. Zato vam hvala što ste došli. Meč sa Robertom je bio dosta težak, Roberto ima mnogo preciznosti i sposobnosti u igri. Odlično sam odigrao poseldnji gem poslednjeg seta, onda sam podigao nivo igre. na kraju, zadovoljan sam, mislim da sam prikazao dobru igru.

Novak Đoković je definitivno obeležio tenisku istoriju svojim rekordima i dostignućima, a svaki njegov meč predstavlja priliku za novi istorijski poduhvat. S obzirom na njegovu surovu konstantnost i želju da obara rekorde, sigurno je da će njegovo ime ostati upisano zlatnim slovima u analima teniskog sporta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading