TENISERI SLAVE NOVAKA! Rolan Garos je zbog Đokovića MORAO da učini OVO!

Autor:

Sport

29.05.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

PTPA organizacija odnela još jednu pobedu.

TENISERI SLAVE NOVAKA! Rolan Garos je zbog Đokovića MORAO da učini OVO!

Foto: Instagram.com/djokernole

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ne samo da dominira na terenu, već se ističe i svojim zalaganjem za prava niže rangiranih tenisera.

Osnivanjem organizacije PTPA, Đoković je pokrenuo inicijativu za bolji tretman tenisera u "belom sportu". Njegova posvećenost ovom cilju već je dala rezultate, a to se najnovije pokazalo povećanjem nagradnog fonda na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Na ovogodišnjem Rolan Garosu, nagradni fond je povećan za skoro osam odsto, dostižući iznos od 53.478.000 evra. Ovo značajno povećanje omogućava teniserima da ostvare veće zarade, čime se direktno odražava Đokovićeva inicijativa za boljim finansijskim tretmanom niže rangiranih igrača.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Interesantno je da je autor teksta istakao primer igrača koji izgube u prvoj rundi Rolan Garosa, naglašavajući da i pored poraza, oni zarađuju značajan novac, što je više u odnosu na prethodne godine.

- Zagonetka: Koliko novca zaradi igrač koji je izgubio u prvoj rundi Rolan Garosa u singl konkurenciji? Odgovor: 73.000 evra. Ova svota važi i za žene i za muškarce. Poređenja radi, 2017. godine igrači koji izgube na početku takmičenja u Parizu su odlazili sa 35.000 evra, što je više od pola koliko danas zarade - piše autor teksta, pa dodaje:

- U poređenju sa 2023. godinom, pariski grend slem je odlučio da poveća nagradni fond za skoro osam odsto, pa sada iznosi 53.478.000 evra. Posebno zahvaljujući podršci svetskog broja jedan, Novaka Đokovića, i njegovoj želji da niže rangirani teniseri budu bolje plaćeni, zbog čega sada svi imaju benefita - stoji u tekstu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading