DUCI ODUŠEVLJEN USPEHOM U PARIZU! Ovo se Lajoviću NIKADA nije DOGODILO!

Autor:

Sport

28.05.2024

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegov meč sa Rusom trajao je preko četiri časa.

DUCI ODUŠEVLJEN USPEHOM U PARIZU! Ovo se Lajoviću NIKADA nije DOGODILO!

Foto: Starsport

Dušan Lajović

Uspeo je konačno Dušan Lajović da se plasira u drugo kolo nekog Grend slema, pošto je posle velike borbe u pet setova savladao Romana Safijulina iz Rusije rezultatom 3:2.

Njihov duel završen je iza ponoći, ali srpski teniser nije mogao da krije sreću zbog sjajnog uspeha:

- Dosta mi znači ova pobeda, prošlo je dosta vremena otkad sam poslednji put dobio meč na slemu. Imao sam prošle godine pehove - boginje, pa povreda na US openu. Bitna pobeda, pa još u pet setova, i posle propuštenih šansi u četvrtom. Ceo meč je bio prilično kvalitetan - bilo je uspona i padova, ali nije mnogo ni zavisilo od mene: kada je zaostajao rezultatski, on je dizao nivo igre - rekao je Duci.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Uprkos velikoj hladnoći, Lajović se izborio sa svim problemima.

- Iz moje perspektive, znao sam da igra u naletima - kada igra dobro, teško je bilo šta promeniti, ali važno je izdržati, da ostanem rezultatski tu... Gledajući i ranije mečeve tog dana, video sam da je teško igrati na svoj servis, pogotovo jer je bilo hladno. Na kraju petog, kada nisam odservirao za meč, znao sam da ću imati šansu u narednom gemu.

Kao i na meču Miomira Kecmanovića, Staropazovčanin je takođe imao podršku srpskih navijača. Pevale su se pesme "Ale, ale, Dušan, Dušan", što mu je davalo posebnu energiju.

- Super je bila atmosfera. Stvarno su mi pomogli mnogo navijači. U poslednjih nekoliko nedelja po Evropi, imao sam jako dobru podršku s tribina. Mislim da je tenis kao sport u naletu. Takođe, kada je krenula priča da ima sve manje jednoručnog bekhenda, kao da ljudi više navijaju za igrače koji igraju tako, možda iz nostalgije. Prija mi podrška, imao sam energije naravno da se zahvalim ljudima, navijali su četiri sata za mene, što je hvale vredno, i mnogo je doprinelo tome da zadržim energiju i koncentraciju posle četvrtog seta.

Protivnik u 2. kolu je pobednik okršaja između Amerikanca Tejlora Frica i Argentinca Federika Korije.

- Sledeći je verovatno Fric. Davno smo igrali na šljaci, jednom u Lionu, ali on je sada drugačiji igrač. Prošle godine sam mu predao u Sinsinatiju, jer sam se povredio u prethodnom meču. Izanaliziraću njegov meč prvog kola, imao je vrlo dobre rezultate na šljaci ove sezone. Za mene je prvi meč bio bitan, sad želim da se oporavim fizički i da drugo kolo dočekam rasterećen. Igra na šljaci je meni prirodnija, ali Fric ima mnogo oružja koja funkcionišu nezavisno od podloge. Nemam problem da igram protiv vrhunskih igrača, motivisaniji sam. S druge strane, igrao sam pet setova, a nisam više ni tako mlad... Ipak, zadovoljan sam fizičkom spremom, i telo mi je dan posle meča OK odreagovalo - istakao je Lajović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading