BRAVOOO, DUCI! Lajović posle MARATONSKE borbe i ČETIRI SATA igre prošao u NAREDNU rundu!

Autor:

Sport

28.05.2024

00:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u 2. kolo Rolan Garosa, pošto je pobedio Rusa Romana Safijulina rezultatom 3:2 (po setovima 4:6, 7:5, 6:4, 6:7 (6:8), 6:4).

BRAVOOO, DUCI! Lajović posle MARATONSKE borbe i ČETIRI SATA igre prošao u NAREDNU rundu!

Foto: Tanjug/AP

Kao po navici, Duci je odigrao još jedan maratonski meč u karijeri na Rolan Garosu, a duel sa 42. igračem ATP liste trajao je četiri sata i 10 minuta.

Posle velike borbe uspeo je da prođe u narednu rundu i upotpuni sjajan dan Srba, jer je prethodno i Miomir Kecmanović eliminisao Brazilca Tijaga Monteira s 3:1.

Dušan Lajović je loše otvorio meč, izgubivši prvi set koji je trajao 43 minuta. Viđeno je čak pet brejkova u ovom periodu, a Rus je napravio prvi u drugom gemu i stekao 0:3. Uspeo je Staropazovčanin da se vrati, iznenadivši rivala u petom i sedmom gemu (4:3) za potpuni rezultatski preokret. Usledile su nove dve greške Srbina, pa je Rus dobio uvodni deo igre sa 4:6.

Napravio je kambek srpski as u drugom setu, uz pet viđenih brejkova, napravio je tri, naspram dva koliko je imao Safijulin, dovoljno da stigne do 7:5 i izjednačenja u setovima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Roman Safijulin

Zanimljivo da je u trećem setu, uz veliku neizvesnost, viđen samo jedan brejk. Napravio ga je Lajović u pravom trenutku. Na isteku devetog gema, iznenadio je Rusa, poveo sa 5:4, a potom odservirao za 6:4 i novi preokret, odnosno, vođstvo u setovima od 2:1.

Ipak, rovovska bitka u četvrtom setu, uz po brejk na obe strane, dovela je do taj-brejka, gde se bolje snašao Roman i trijumfom od 8:6 odveo meč u odlučujući peti period.

Imao je šansu Lajović kod rezultata 5:3, kada je oduzeo servis Safijulinu da reši meč, ali je poklekao na svoj i Rus je smanjio na 5:4.

Što je tad propustio, Duci je nadoknadio u sledećem gemu, kada je ponovo brejknuo Safijulina i prošao u 2. kolo Rolan Garosa. Rival za plasman u treću rundu biće mu bolji iz duela Amerikanca Tejlora Frica i Argentinca Federika Korije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading