OVO MU NOVAK NIKADA NEĆE ZABORAVITI! Evo šta je Đokovićev rival nekada PRIČAO o Srbinu!

Autor:

Sport

28.05.2024

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski as oduševio je lepim izjavama.

OVO MU NOVAK NIKADA NEĆE ZABORAVITI! Evo šta je Đokovićev rival nekada PRIČAO o Srbinu!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas izlazi na teren Rolan Garosa i kreće u pohod ka novoj tituli na drugom Grend slemu u sezoni.

Njegov rival u prvom kolu je Pjer Igo Erber, malo poznat široj publici, ali je ostao upamćen kao neko ko je ostavio značajan trag podrške prema Đokoviću, u Noletovim teškim vremenima.

Erber je bio među retkima koji su stali uz Đokovića tokom njegove dramatične borbe u Australiji, kada je deportovan iz te države i kada mu je bilo zabranjeno da brani titulu, zbog nevakcinisanosti.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Pjer Igo Erber je podržao Novaka u Australiji

- Ovo je prava saga. Sve je prevršilo mere u poslednje dve godine, pitali smo mnogo toga ljude iz Australije. Ovo je zaista posebna situacija. Australijancima je teško da prihvate da nevakcinisana osoba uđe u zemlju, kada su oni bili zaključani na ostrvu dve godine. Zato nisam ni pomišljao da idem tamo - rekao je Pjer za „Frans info“ 2022. godine.

Izjavio je da je situacija koju je Novak doživeo predstavljala pravu sagu, ističući težinu koju su Australijanci doživeli tokom perioda zaključavanja na ostrvu. Odbio je da putuje tamo iz solidarnosti prema srpskom teniseru.

- Mora da se svet okrenuo naglavačke jer svetski broj jedan ne može da igra tenis na grend slemu u Australiji gde je devet puta pobeđivao. Bio je tri dana zaključan u sobi, blokiran sedam sati na ulasku, tretirali su ga kao begunca iako niko ne bi smeo da ga smatra razbojnikom - istakao je Erber tada za francuske medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading