NOVAK ZOVE U POMOĆ NIKOLU TESLU: Đoković na neobičan način najavio NOVU ENERGIJU u nastavku sezone

Autor:

Sport

25.04.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ja sam se oženio na njegov rođendan, osećam ga kao kao vodiča, zaštitnika kroz život, nekoga ko me jako inspiriše i pokreće, govorio je Nole.

NOVAK ZOVE U POMOĆ NIKOLU TESLU: Đoković na neobičan način najavio NOVU ENERGIJU u nastavku sezone

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković nije dobro započeo 2024. i ove sezone još nije osvojio titulu. Na egzibicionom Junajted kupu zaustavio ga je Australijanac Aleks De Minor, a na Australijan openu u polufinalu Janik Siner. Italijan mu je glave došao i na Indijan Velsu i to malo poznati Luka Nardi u trećem kolu, pa je odlučio da propusti masters u Majamiju.

Usledio je poraz u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu od Kaspera Ruda, a onda i propuštanje mastersa u Madridu. Zato je Nole, posle prijema Laureus nagrade u prestnici Španije došao u Beograd spreman da opet napuni baterije i krene u nove pobede i po nove titule. Imajući u vidu šta ga čeka u narednih nekoliko meseci, morao je da potraži pomoć i to od Nikole Tesle.

Naime, prvi trening na beogradskoj šljaci, na kojoj se sprema za masters u Rimu i posle Rolan Garos, Novak je odradi po slaboj kiši. U jednom trenutku je uzeo kišobran u ruke i napravio video u kojem su u doradi dodate munje koje Đoković sakuplja i taj snimak je završio na društvenim mrežama.

 

 

Ovo je mnoge asociralo na traženje pomoći od Nikole Tesle, srpskog naučnika koji je najzaslužnij što danas imamo struju. Pritom je dobro poznata veza između Novaka Đokvića i Nikole Tesle, koje teniskom asu oduvek velika inspiracija.

- Ja sam se i oženio na Teslin rođendan (10. jul), to je godišnjica braka moje supruge i mene. Teslu osećam kao vodiča, zaštitnika kroz život, nekoga ko me jako inspiriše i pokreće. Na osnovu stvari koje je on radio, a o kojima sam dosta čitao i učio, nije teško zaključiti da je bio genije kakvog planeta nikad nije imala. Sigurno je jedan od najvažnijih ljudi u istoriji civilizacije. Uz sva ta dostignuća i genijalni um, najviše me je oduševila njegova skromnost i empatija prema drugim ljudima, voleo je ceo svet i hteo je da svi imaju pristup tim otkrićima. Hteo je, kao što je i normalno, da sva ta energija bude besplatna. Njegovo poštenje i saosećanje sa ljudima me oduševljava - govorio je Novak često o Tesli.

On je čak otkrio da su mu naučnikovi citati često zvezde vodilje, a otkrio je i koji mu je omiljeni.

Foto: facebook.com/djokovicofficial

Novak Đoković

- "Jedan mora biti svestan da bi razmišljao jasno, ali jedan može razmišljati dublje i biti prilično lud." Tesla je razumeo važnost čistog uma, povratka sebi, težiti tome da budete spokojni, da budete u savršenoj harmoniji. Zbog naših ometanja, bilo da su to hrana, cigarete, piće, bilo koja zavisnost, televizijski programi, mi prolongiramo neizbežno, a ono što je neizbežno je da mi moramo da se suočimo s našim najvećim zadatkom u ovom životu, a to je razvijanje svesti. Moramo da upoznamo sebe i budemo naša najbolja moguća verzija. Ja se potpuno pronalazim u tome - rekao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading