NOVAK DOVODI ČOVEKA OD POVERENJA: Tipsarević staje na crtu Zimonjiću, Đoković za trenera želi PRIJATELJA

Autor:

Sport

28.03.2024

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Noletu potreban neko na kojeg može da se osloni.

NOVAK DOVODI ČOVEKA OD POVERENJA: Tipsarević staje na crtu Zimonjiću, Đoković za trenera želi PRIJATELJA

Foto: ST/D. KADIĆ

Novak Đoković objavio je juče da je završio saradnju sa Goranom Ivaniševićem posle pet godina, pa su odmah počela nagađanja oko toga ko bi mogao da nasledi Hrvata u Noletovom stručnom štabu. Kako je najbolji teniser sveta dan pre toga prvi trening u Beogradu odradio u društvu kuma i svog fizioterapeuta Miljana Amanovića, kao i Nenada Zimonjića, odmah su počela nagađanja da bi Ziki mogao da bude Novakov novi trener. Njih dvojica sarađivali su u Dejvis kupu reprezentaciji, najpre kao saigrači pod vođstvom Bogdana Obadovića, a onda i kada je Zimonjić bio selektor.

Đoković i Zimonjić su prijatelj, a upravo Nole kraj sebe želi čoveka od najvećeg poverenja. I upravo se zato pojavilo novo ime, saznaje Republika. To je Janko Tipsarević, Novakov višedecenijski prijatelj i srpski teniser koji je posle Noleta postigao najviše u tenisu od svih Srba jer je bio osmi reket planete.

Foto: Starsport

Dejvis kup prvaci: Troicki, Đoković, Obradović, Tipsarević i Zimonjić

Tipsi u prilog ide to što se sa Novakom poznaje u dušu, ima veliko iskustvo, kreće se u ATP krugovima, a ima i vremena da se posveti drugu s obzirom na to da je završio karijeru i skockao sebi budućnost. Naime, Janko je razgranao mrežu svoje teniske akademije po celom svetu, pa sada može da uživa. Pritom su mu deca porasla, pa može da putuje po svetu zajedno sa Đokovićem, koji takođe insistira da supruga i deca budu uz njega.

Nema sumnje da bi Đokovićeva i Tipsarevićeva saradnja bila plodonosna, ali postoji ono "ali". To je put kojim je Janko krenuo pre nekoliko meseci. Naime, on je rešio da uplovi u političke vode, aktivirao se stranački, pa je redovan na političkim skupovima. U čaršijskim pričama se čak spekuliše da bi on mogao da bude budući ministar sporta. Međutim, pitanje je da li bi Janko mogao da kaže "ne" Novaku ako bi ga ovaj pozvao.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ulises Badio (@uli.physio)

 

Da je Novaku potreban čovek od najvećeg poverenja kakav je Janko potvrđuju i njegovi potezi. Đoković je raskrstio sa svim saradnicima sa kojima je radio 15 godina dok je išao ka vrhu i ostao mu je samo pomenuti kum Miljan Amanović. Pre Ivaniševića, Novak se rastao sa svojim menadžerima Edoardom Artaldijem i Elenom Kapelaro. U julu  2019. otišao je kondicioni trener Gebhard Fil Grič i nasledio ga je Marko Paniki. Marta 2022. potvrđeno je da Đoković i trener Marijan Vajda ne sarađuju od početka te godine, a tokom ta tri meseca Novak nije ni igrao jer nije vakcinisan protiv korone. Krajem 2022. otišao je i fizioterapeut Ulises Badio i povremeno se na tom radnom mestu pojavljuje Klaudio Cimalja, mada je Rođa, kako Nole zove Amanovića, konstanta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading