ČIM NOLE KLECNE, TRENER MU ZABIJE NOŽ U LEĐA: Razlaz u teškom trenutku, kao s Ivaniševićem, Đokoviću se ne dešava prvi put

Autor:

Sport

27.03.2024

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak prijateljski rastanak sa Goranom objasnio gubitkom hemije. Kada se to dešavalo ranije uvek vraćao još jači.

ČIM NOLE KLECNE, TRENER MU ZABIJE NOŽ U LEĐA: Razlaz u teškom trenutku, kao s Ivaniševićem, Đokoviću se ne dešava prvi put

Foto: Starsport, Tanjug/AP. Profimedia

Novak Đoković i Goran Ivanišević završili su saradnju! Kao bomba odjeknula je jutros vest da su Srbin i Hrvat stavili tačku na uspešnih pet godina zajedničkog rada tokom kojih su osvojili devet grend slemova (Zec došao pred sam početak Vimbldona 2019. na kojem je Novak podigao pehar), dok je najbolji teniser sveta sa njim u boksu srušio brojne rekorde. Međutim, Noletu nije dobro krenulo u 2024, ispao sa Australijan opena u polufinalu, u Indijan Velsu je okončao nastup u trećem kolu, a onda je odustao od Majamija da se presabere. Očigledno je zaključio da od Ivaniševića ne dobija to što mu je potrebno u trenucima kada mu ne ide, pa su se prijateljski razišli.

- Jasno se sećam momenta kada sam pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to još 2018, Marjan (Vajda) i ja smo tražili inovacije i neku magiju za servis u našem tandemu. Ne samo da smo doneli servis, već i mnogo smeha, zabave, broj jedan na kraju godine, oborene rekorde, još 12 grend slem titula otad (Novak se zabrojao od uzbuđenja). Da li sam spomenuo i malo drame takođe - poručio je Novak, pa nastavio:

Republika

Foto: Starsport

Đoković i Ivanišević

- Goran i ja smo pre nekoliko dana rešili da prestanemo da sarađujemo. Hemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvek bilo čvrsto kao stena. U stvari, ponosan sam na to (nisam siguran da je i on, smeh), osim što smo osvajali turnire skupa, imali smo i bitku sa strane u parćisu (društvena igra) mnogo godina. I taj turnir se za nas ne završava nikada.


Sukobi mišljenja Novaka i Gorana nisu bili retkost, a bilo je tu i izliva besa našeg asa na terenu, pa i psovki. I sve je prolazilo dok je Đoković harao, a onda je Ivanišević očigledno izgubio entuzijazam, pa je razlaz bio neminovan.

I nije prvi put da Đoković ostane bez podrške trenera kada mu je najteže. Ali se uvek vraćao još jači. Boris Beker mu je okrenuo leđa krajem 2016. posle ispadanja u prvom kolu na Olimpijskim igrama, ne osvajanja US opena i Završnog mastersa, pa je pao na drugo mesto na svetu. Marijan Vajda je prvi put otišao 2017. posle jedne od najlošijih sezona. Kako su se problemi zbog povrede lakta nastavili i u 2018. otišao je i Andre Agasi. Vajda se vratio maja te godine i nastavljeno je sa uspesima. Ivanišević se pridružio 2019. a Vajda otišao krajem 2022. kada je bilo jasno da će naš as biti u problemu jer nije vakcinisan protiv korone.

Foto: Profimedia.rs

Boris Beker i Andre Agasi

Imajući sve ovo u vidu jasno je da će Nole doneti najbolju moguću odluku, kao što je to i do sada radio, i nastaviti da hara. To u razgovoru za Republiku očekuje i Bogdan Obradović, nekadašnji selektor Dejvis kup tima Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Bogdan Obradović

- Očigledno su stigli do tačke kada su shvatili da nešto ne ide. Nema tu emocija na terenu, oni su profesionalci, a prijatelji u slobodno vreme. Odluka je doneta sigurno jer je tako najbolje za Noleta. Novak najbolje zna šta je najbolje za njega, šta mu treba u ovom trenutku. Ova sezona je važna zbog ostalih velikih turnira, a tu su i Olimpijske igre. Zato je dobro što je rez, ako se već pravio, napravljen sada kada ima vremena da se sve vrati na pobednički kolosek - rekao je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Vajar

27.03.2024 14:48

Ma da, krivi trenera nole... gluposti