PARTIZAN ADMIRALBET IZDAO NIKAD BRUTALNIJE SAOPŠTENJE DO SADA: "Pretnje, ucene, vređanje postali su svakodnevnica!"

Autor:

Sport

16.09.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli izrazili veliko nezadoljstvo.

PARTIZAN ADMIRALBET IZDAO NIKAD BRUTALNIJE SAOPŠTENJE DO SADA: "Pretnje, ucene, vređanje postali su svakodnevnica!"

Foto: Starsport

Rukometni Partizana AdmiralBet izdao je saopštenje koje je izazvalo dosta pažnje u javnosti. U ovom saopštenju se iznose ozbiljne optužbe na račun Darka Jevtića, čelnika Vojvodine, kao i njegovog trenera Borisa Rojevića. Partizan AdmiralBet tvrdi da su izloženi pretnjama, uvredama i omalovažavanju od strane Jevtića i njegovog tima, te da je došlo vreme da se tome stane na put.

Saopštenje crno-belih prenosimo u celosti:

- Utakmica prvog kola Superlige između Vojvodine i Partizana zakazana je za sredu, 18. septembra u dvorani SPENS, kako je prvobitno komesar za bezbednost RSS Aleksandar Krstić i naložio. Ovim potezom je država, ali i kompletna rukometna organizacija pokazala da nije poklekla pod pritiscima i pretnjama Darka Jevtića da se meč odigra na Slanoj bari, dvorani koja ne ispunjava ni osnovne uslove za utakmice povišenog rizika.

- Nećemo na kraju saopštenja apelovati na nadležne organe, već ćemo, zbog veoma alarmantne situacije, na početku ovog obraćanja zamoliti državu i sve relevantne institucije da stanu na put samovolji i bahatosti jednog čoveka. Darko Jevtić je postao simbol svega onog čega bi se svaki sportski radnik postideo i došlo je krajnje vreme da mu se stane na put!

Foto: Starsport

Rukometaši Partizana

- Pretnje, ucene, vređanje, omalovažavanje, psihičko maltretiranje postali su svakodnevnica Darka Jevtića, a rukometni radnici, kontrolori, delegati, sudije, treneri protivničkih ekipa, ali i sami igrači, postali su taoci Vojvodine i njenog glavnokomandujućeg. Deceniju rukometni svet trpi torture i ćuti strahujući za sopstveni život, jer Darko Jevtić ne bira ni mesto, ni način, ni sredstva. Navikao je očigledno da se tako ponaša prema svojim igračima ili kafani, pa je verovatno umislio da je i srpski rukomet njegova svojina u kojoj može da radi šta mu je volja. To više neće moći!

- Poslednja utakmica odigrana u Banjoj Luci između Vojvodine i Partizana priredila je gledaocima pravi spektakl, meč za uživanje, sve ono što krasi rukomet. Viteška borba do samog kraja, pravi rat se vodio na terenu dvorane Borik i to je praznik za naš sport. I sve bi prošlo lepo i prošlo bez problema da živimo u svetu u kome nema Darka Jevtića, koji je zajedno sa svojim trenerom, Borisom Rojevićem bacio senku i nadvio tamne oblake na utakmicu koja je donosila prvi trofej u sezoni.

- Rojević je već tradicionalno pravio haos pored klupe, trčeći levo desno uz liniju, širio ruke, hvatao se za glavu, bacao karton za tajm-aut, skakutao kao u kavezu, ali i izgovorio strašne reči zapisničkom stolu i sudijskom paru koji je delio pravdu... Možemo ovako do sutra, ali nema potrebe jer svi već dobro znaju za skandalozno ponašanje trenera, koji je ujedno i nažalost seletor Srbije! Na sreću, ne još dugo! I dok je Rojević animirao publiku i izazivao smeh kao u cirkusu, Darko Jevtić je nekoliko redova iznad njega imao svoj performans. Ne mnogo različit od Rojevićevog, nije baš mogao da trčkara i skakuće, ali je repertoar uvreda, pretnji i skandaloznih dobacivanja bio baš u njegovom maniru.

- EHF sudijama, najboljim srpskim arbitrima, cenjenim i u Evropi, Mošorinskom i Pandžiću je krenuo „obraćanje“ poznatim redosledom, od majke, sestre, žene, dece...Prema saznanjima koje imamo, usledile su i pretnje životom što je nateralo jednog od aktera pomenutog meča u Banjaluci, seudiju Ivana Mošorinskog da Jevtića prijavi policiji u Novom Sadu, strahujući za svoj i život svoje porodice!

- Da on nema ni trunku elementarnog vaspitanja znali smo i ranije, ali da nema ni trunku muškosti dokazao je gnusnim vređanjem jedne dame, delegata Zorice Mašić. Od najgorih pretnji koje žena može da dobije, on se toliko drznuo da joj je čak crven u licu od besa i gneva, muške nemoći, zapretio da ništa od navedenog ne sme da navede u zapisnik ili će... Previše smo kulturni klub sa manirima da bismo istakli sve šta je dalje naveo.

- Gnusno je bilo slušati šta sve izgovara jedan čovek. Nije poštedeo ni određene članove našeg kluba kojima je pretio iako su bili na drugom kraju, mirno i dostojanstveno posmatrajući utakmicu.

- Klubovi godinama trpe torture, omalovažavanja, vređanja i pretnje Darka Jevtića i sada je vreme da se tome stane na put. Prošlo je doba hvatanja za vrat, pretnje pištoljima, gađanja flašicama delegaciju protivnika, Partizan će stati hrabro i smelo na put Vojvodini i Jevtiću, braneći sve srpske klubove u nastojanju da spasi ovaj sport iz ruku jednog neotesanog čoveka - stoji su saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading