OGLASIO SE MAJDOV NAKON SUSPENZIJE: Moćne reči srpskog olimpijca!

Autor:

Sport

15.09.2024

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majdov je doživeo suspenziju.

OGLASIO SE MAJDOV NAKON SUSPENZIJE: Moćne reči srpskog olimpijca!

Foto: Nemanja Miščević

Srpski džudista Nemanja Majdov doživeo je suspenziju od pet meseci zbog kršenja religijskih kodeksa na Olimpijskim igrama u Parizu. Majdov je bio suspendovan nakon što se krstio pre borbi, što je predstavljalo kršenje pravila Međunarodne džudo federacije (IJF).

Iako je dobio upozorenje od džudo federacije da će biti sankcionisan, Nemanja Majdov je odbio da se izvini za svoje postupke. Ova odluka je dovela do konačne suspenzije koja je sada zvanično stupila na snagu. Sportista je odlučio da javno objavi pismo federacije, ističući svoje stavove i principijelnost u vezi sa svojom religioznom praksom.

Majdov je javno istakao svoje stavove povodom suspenzije, naglašavajući da je za njega važno da se ne odrekne svojih verskih uverenja. Istakao je da je Gospod za njega broj jedan i da se ponosi time, te da se neće promeniti ni pod kojim uslovima. Takođe, istakao je da vidi suspenziju kao novo životno iskušenje i kao novu stranicu u svojoj karijeri.

Saopštenje Majdova prenosimo u celosti.

- Prije 15 dana mi je dosla odluka da sam suspendovan na 5 mjeseci od strane svjetske džudo federacije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Tačnije zbog krštenja pri ulasku na meč na Olimpijskim Igrama. Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama. Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam htio da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam ni znao kolika kazna može biti.

Foto: OKS

Nemanja Majdov

- Gospod mi je dao sve, kako za mene privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se neće promjeniti niti pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu. Za mene lično nista novo, samo nova stranica u mojoj karijeri i jedno novo životno iskušenje. Žao mi je što je tako lijep i tezak sport kao sto je dzudo, spao na ovakve stvari.

- Bog mi je podario veliku karijeru, 7 evropskih i 3 svjetske medalje. Kad sam počinjao sanjao sam da uspijem barem jednu tu veliku medalju uzeti i tako uspjeti u svom životu i životu moje porodice koja je žrtvovala sve za moju karijeru. Dao nam je mnooogo više, a zadužio cak i previse da bih ja spustio glavu pred njima kad je doslo ili ili.

- Odmorićemo do tada, a onda se vracamo uz pomoć Gospoda naseg Isusa Hrista u novi početak i nove pobjede. Voli vas Nemanja Majdov, vas evropski i svjetski sampion - napisao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading