BEOGRAD JE DANAS BIO CENTAR SVETSKOG TRIJATLONA: Uspešno završen prvi IRONMAN!

Autor:

Sport

15.09.2024

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki događaj.

BEOGRAD JE DANAS BIO CENTAR SVETSKOG TRIJATLONA: Uspešno završen prvi IRONMAN!

Foto: Live Production

U Beogradu je danas održana prva IRONMAN trka koja je okupila 1.000 takmičara iz 60 država sveta. mts IRONMAN 70.3 Belgrade trka, spektakl koji nije viđen u istoriji Srbije postavio je srpsku prestonicu na međunarodnu mapu triatlona.

- Beograd je danas bio centar svetskog triatlona. Uprkos izuzetno teškim vremenskim uslovima, entuzijazma i dobre energije nije manjkalo i Srbija je dobila prve IRONMAN pobednike. Organizaciono veoma zahtevna trka, zahvaljujem Gradu Beogradu, svim partnerima i sponzorima na podršci i pomoći da danas sve protekne u najboljem redu. Naš prioritet je bezbednost takmičara i to smo ostvarili. S obzirom na vremenske prilike, oni su zaista svi zaslužili IRONMAN titulu -izjavio je Darko Savić, predsednik Upravnog odbora mts IRONMAN 70.3 Belgrade trke.

U muškoj konkurenciji prvi je na cilj stigao, osvojivši slot za Svetsko prvenstvo u Marbelji, Gergo Nemet iz Mađarske sa rezultatom 4:03:06. Ubrzo nakon njega, kroz cilj je prošao i osvojio srebro i naslov vicešampiona Italijan Gabriel Grimaldi ostvarivši rezultat 4:12:33 minuta. Bronzana medalja pripala je predstavniku Poljske Pavelu Mitrusu koji je zabeležio rezultat 4:13:54 minuta. Među ženama istakle su se Malgorzata Granicka iz Poljske osvojivši prvo mesto sa rezultatom 4:40:45. Druga je bila Slovakinja Jana Kubkova (5:03:14), dok je bronza pripala Mariji Šinkevič (5:05:30).

mts IRONMAN 70.3 Belgrade trka predstavljala je i prvenstvo Srbije u triatlonu, te su se na pobedničko postoje popeli prvoplasirani Vladimir Danko (4:2:03) srebrni Nemanja Ristović (4:32:48) dok je bronzanu medalju osvojioBojan Đurić, director mts IRONMAN 70.3 Belgrade (4:36:48).

Posebnu pažnju privukle su triatlonke. Pobednički duh nije manjkao Nini Turković koja je osvojila zlatnu medalju ostvarivši rezultat 5:27:52 minuta. Srebrno postolje pripalo je Mirjani Ranković sa ostvarenim vremenom 5:30:56 minuta, dok je bronza otišla u ruke Nataliji Simonovoj za rezultat 5:36:48 minuta. 

Organizatori su posebno ponosni što je trka protekla u najboljem redu, bez povreda i incidenata na stazi, uz ogromno zadovoljstvo takmičara, s obzirom na otežane vremenske uslove i da je bezbednost učesnika i posetilaca prioritet i najveća pažnja je posvećena tom aspektu.

Triatlon, olimpijski i najbrže rastući sport na svetu ovog septembra u Beogradu je dobio novu trku, iz kalendara prestižnog međunarodnog takmičenja IRONMAN. Sporazum o organizaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading