POTPISAN MEMORANDUM IZMEĐU BEOGRADSKOG MARATONA I MTS IRONMAN 70.3 BELGRADE!

Autor:

Sport

14.09.2024

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sport kao univerzalna vrednost koja ujedinjuje

POTPISAN MEMORANDUM IZMEĐU BEOGRADSKOG MARATONA I MTS IRONMAN 70.3 BELGRADE!

Foto: mts IRONMAN 70.3 Belgrade (Aleksandar Stojanovic)

Predstavnici Beogradskog maratona i mts IRONMAN 70.3 Belgrade potpisali su danas Memorandum o saradnji, kojim su se obavezali na zajedničko delovanje u  promovisanju sporta kao univerzalne vrednosti i edukaciji mladih. Kako oba događaja Beograd stavljaju na međunarodnu mapu gradova u kojima se održavaju  sportske manifestacije koje privlače veliki broj turista, ove dve organizacije će u budućnosti  zajedno raditi na promovisanju Beograda kao sportsko-turističke destinacije, a našu zemlju  predstavljati na stručnim sajmovima i svetskim poznatim trkačkim i trijatlonskim događajima. 

Foto: mts IRONMAN 70.3 Belgrade (Aleksandar Stojanovic)

 

Druga tačka oko koje su se usaglasili odnosi se na edukacija društva, sa posebnim osvrtom na mlade, o zdravim stilovima života, o pravilnom treningu, ishrani i oporavku, o značaju bavljenja sportom kao prevenciji fizičkog i mentalnog zdravlja.

 

- Veliku pažnju ćemo posvetiti edukaciji mladih, budućih sportskih radnika sa fakulteta za sport o organizaciji velikih međunarodnih sportskih događaja, kako kroz radionice i predavanja, tako i kroz praksu u obe organizacije. Želimo da se ponašamo odgovorno i da izgradimo  buduću generaciju sportskih radnika, spremnih za organizaciju velikih međunarodnih  događaja, veoma važnih za našu zemlju i razvoj turizma - izjavio je Darko Habuš direktor  Beogradskog maratona.

Foto: mts IRONMAN 70.3 Belgrade (Aleksandar Stojanovic)

 

- U susret prvoj IRONMAN trci u Srbiji, spektaklu u triatlonu kakav nije viđen na našim prostorima, ponosan sam na saradnju koju negujemo sa Beogradskim maratonom i koju smo danas ozvaničili Sporazumom. Srbija je zemlja sporta, postižemo odlične rezultate i zadovoljstvo nam je što organizacijom ove trke doprinosimo popularizaciji triatlona, koji je okarakterisan kao najbrže rastući sport u svetu. Beogradski maraton i mts IRONMAN 70.3 Belgrade postavili su naš glavni grad u centar značajnih međunarodnih sportskih manifestacija, zajedničkom saradnjom radićemo na promociji Beograda i Srbije - izjavio je Darko Savić, predsednik upravnog odbora  mts Ironman 70.3 Belgrade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading