LEPA VEST: Nagrada od 1.3000.000 dinara sportistima za uspehe na Paraolimpijadi!

Autor:

Sport

13.09.2024

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zasluženo.

LEPA VEST: Nagrada od 1.3000.000 dinara sportistima za uspehe na Paraolimpijadi!

Foto: Jelena Bekvalac

Paraolimpijci Srbije, osvajači medalja na Paraolimpijskim igrama u Parizu, dobili su od kompanije Veropoulos nagrade u vaučerima za kupovinu u Super Veru u vrednosti od 1.300.000 dinara.  Kao dugogodišnji sponzor Paraolimpijskog komiteta, predstavnici kompanije su izrazili zahvalnost  zbog prilike da podrže paraolimpijce i radost usled njihovih vrhunskih sportskih rezultata koji su ih doveli do Pariza. 

- Ovim gestom želimo da izrazimo svoje duboko divljenje prema izuzetnim sportistima, koji su pre svega sjajni i inspirativni ljudi. Verujemo da će se niz lepih vesti sa takmičenja širom sveta nastaviti. Ipak je naša reprezentacija puna fenomenalnih sportista - izjavili su iz kompanije Veropouls.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, Zoran Mićović, istakao je da su naši sportisti uvek imali veliku podršku države. Pored toga da je kompanija Veropoulos, godinama u kontinuitetu sponzor Paraolimpijskog komiteta, kao i to da je uočila značaj dragocenosti podrške još u godinama kada niko drugi to nije prepoznao. 

- Zahvalni smo im na tome što su svih ovih godina uz nas - zaključio je Mićović.

Srbija je na Paraolimpijskim igrama u Parizu osvojila šest medalja – jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane. Zlatnu medalju za Srbiju osvojio je strelac Dragan Ristić, i to u disciplini pucanja iz vazdušne puške sa 50 metara u ležećem stavu. Ristić je već bio osvajač dva zlata na prethodnim Paraolimpijskim igrama u Tokiju, čime je još jednom potvrdio svoj status jednog od najboljih sportista Srbije.

Paraolimpijski tim Srbije se takođe okitio sa tri srebrne medalje. Dve je osvojila parastoniserka Borislava Perić-Ranković, i to u individualnoj konkurenciji i u dublu sa Nadom Matić. Borislavi je ovo neverovatna sedma medalja sa ovog najznačajnijeg sportskog događaja, a prethodno je osvojila tri srebra, dve bronze i jedno zlato. Treću srebrnu medalju doneo je paratletičar Nebojša Đurić u bacanju kugle.

 

Bronzane medalje za Srbiju osvojili su parastoniser Mitar Palikuća i bacač čunja Željko Dimitrijević, koji je time došao do svog četvrtog paraolimpijskog odličja, nakon dva zlata i srebra iz Londona, Rija i Tokija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading