SRBIJA IMA JOŠ JEDNO SREBRO U RUKAMA! Paraolimpijka došla do finala!

Autor:

Sport

07.09.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka čast.

SRBIJA IMA JOŠ JEDNO SREBRO U RUKAMA! Paraolimpijka došla do finala!

Foto: www.profimedia.rs

Srpska stonoteniserka Borislava Perić Ranković plasirala se u finale Paraolimpijskih igara u Parizu i obezbedila srebrnu medalju!

Srbija je još jednom zasijala na Paraolimpijskim igrama u Parizu, zahvaljujući sjajnom uspehu parastonoteniserke Borislave Perić-Ranković. 

Borislava Perić-Ranković, srpska parastonoteniserka, plasirala se u finale Paraolimpijskih igara u Parizu pošto je sa 3:2 savladala Jing Žu iz kine, četvorostruku paraolimpijsku šampionku.

U polufinalu, Srpkinja je bila bolja od četvorostruke uzastopne šampionke, Jing Žu iz Kine i to posle neverovatnog preokreta - 3:2 (11:13, 9:11, 11:8, 11:7, 11:8)!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Borislava Perić Ranković

 

Kineskinja je povela sa 6:3, Borislava se vratila na 6:6, potom se igralo poen za poenom, do 8:8, kada je Srpkinja pokazala i snagu i kvalitet i sa tri vezana poena stigla do finala.

Iako je već imala bronzu u džepu, Borislava se time nije zadovoljila, već je bila neverovatno motivisana u duelu sa Kineskinjom.

U finalnom meču će se sastati sa pobednicom meča Ćiodan Gu (Kina) - Sandra Mikolašek (Nemačka).

Ova medalja predstavlja Borislavu 32. veliku medalju u karijeri, što je impresivan niz uspeha koji je ostvarila tokom svoje sportske karijere. Ona je istakla simboličnost rezultata, budući da je pobedila sa rezultatom 3:2, a ovo je upravo njena 32. velika medalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading