BEOGRAD ŽELI EVROPSKO PRVENSTVO 2028: Kandidatura je prihvaćena

Autor:

Sport

06.09.2024

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ruku nam idu ranije dobro organizovana atletska takmičenja, a protivkandidat je samo jedan malo poznat grad.

BEOGRAD ŽELI EVROPSKO PRVENSTVO 2028: Kandidatura je prihvaćena

Foto: Srpski atletski savez

slika

Beograd je kandidat za domaćina Evropskog prvenstva u atletici 2028. godine. Danas je zvanično potvrđeno da je glavni grad Srbije, Beograd, postao kandidat za organizaciju Evropskog prvenstva u atletici 2028. godine. Ova vest predstavlja rezultat višegodišnjeg uspeha i besprekornog rada Srpskog atletskog saveza u organizaciji međunarodnih takmičenja.

Evropska atletika je iskazala poverenje u Srpski atletski savez, prepoznajući uspehe i napore koji su uloženi u organizaciju međunarodnih atletskih takmičenja. Ovo je veliko priznanje za Srbiju i njen sportski entuzijazam.

Iako je poljski grad Silesia glavni protivkandidat za domaćinstvo Evropskog prvenstva u atletici 2028. godine, Beograd ne odstupa od svojih ambicija. Dosadašnji uspesi u organizaciji vrhunskih atletskih događaja, poput Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine i Svetskog dvoranskog prvenstva 2022. godine, kao i Svetskog prvenstva u krosu 2024. godine, predstavljaju snažan argument u korist Beograda.

Republika

Foto: Srpski atletski savez

 

Srpskom atletskom savezu predstoji serija sastanaka i poseta s predstavnicima Evropske atletike, gde će se detaljno razmotriti svi zahtevi koji moraju biti ispunjeni za organizaciju ovog sportskog spektakla. Izgradnja nacionalnog atletskog stadiona po najvišim evropskim i svetskim standardima predstavlja jedan od najvećih izazova.


Kandidatura Beograda za domaćina Evropskog prvenstva u atletici 2028. godine predstavlja istorijsku šansu za srpski sport da se pozicionira na mapi najvećih atletskih događaja u svetu. Ovo je takođe prilika da Beograd postane epicentar Evropske atletike 2028. godine, što bi bilo od velikog značaja za promociju atletike u Srbiji i regionu.

Srbija je spremna za veliki izazov i put ka vrhu evropske atletike je pred nama. Uz podršku Republike Srbije, predsednika Aleksandra Vučića, i Srpskog atletskog saveza, Beograd ima sve predispozicije da postane domaćin Evropskog prvenstva u atletici 2028. godine. Ovo je prilika da se pokaže da Srbija može da organizuje vrhunske sportske događaje i da se pozicionira kao važan faktor u evropskoj atletici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading