PRVO JE IZGUBIO SUPRUGU, A ONDA MU JE AMPUTIRANA NOGA! O paraolimpijcu BRUJI čitava planeta - Život mu se okrenuo za 180 stepeni! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

03.09.2024

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njega život nije mazio.

PRVO JE IZGUBIO SUPRUGU, A ONDA MU JE AMPUTIRANA NOGA! O paraolimpijcu BRUJI čitava planeta - Život mu se okrenuo za 180 stepeni! (FOTO GALERIJA)

Foto: Profimedia

Alesandro Osola, paralimpijac koji nije osvojio medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu, definitivno će biti upamćen po nečemu mnogo važnijem od sportskih uspeha. Naime, nakon polufinalne trke na 100 metara T63, 36-godišnji sportista je izveo nešto što je oduševilo ceo svet - zaprosio je svoju devojku Arianu koja je bila među gledaocima.

- Razmišljao sam o veridbi pre nekoliko nedelja. Ovo je strana koju niko ne vidi kod sportista. Mnogi sportisti uspevaju da postignu ono što postižu zahvaljujući ljudima oko njih, timu, porodici, i, naravno, u mom slučaju, mojoj devojci koja me podržava svakog dana - rekao je Osola.

Ovaj gest je pokazao njegovu emotivnu stranu i duboku zahvalnost prema ljudima koji su mu pružili podršku u životu i karijeri.

Osola je prošao kroz neizmerno teške trenutke, posebno 2015. godine kada je u saobraćajnoj nesreći izgubio svoju suprugu Federiku i bio primoran da amputira levu nogu.

- Obično imam štit koji štiti moje emocije, možda zbog svega što sam prošao, i ovo je jedan od tih retkih trenutaka kada se taj štit slomio. Borio sam se, ali je bilo fantastično - dodao je on.

Osim sportskih uspeha, Osola je posvetio svoje vreme i energiju pomaganju drugima kroz osnivanje organizacije Bionic People koja pomaže osobama sa invaliditetom da se ne predaju. Njegova predanost pomaganju drugima i motivisanje osoba sa invaliditetom da žive punim plućima je inspirativna i pokazuje da je Osola više od običnog sportiste.

Četiri godine nakon nesreće, Alesandro je upoznao Arianu, svoju buduću suprugu, čime je započeo novi, srećniji period svog života. Njihova ljubavna priča, krunisana veridbom na stadionu Stade De France, sada obilazi svet, donoseći nadu i inspiraciju mnogima. Slike srećnog para su postale viralne, prikazujući lepotu njihove ljubavi i snagu volje koja je osvojila srca mnogih.

Alesandro Osola nije samo paralimpijac - on je primer snage, odlučnosti i ljubavi. Njegova priča će ostati urezana u sećanjima ljudi širom sveta, podsećajući nas da se iz najtežih trenutaka može izroditi nešto prelepo i inspirativno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading