JOŠ JEDNA MEDALJA ZA SRBIJU: Paraatletičar postigao značajan uspeh u Parizu!

Autor:

Sport

04.09.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U istoj disciplini, borili su se još dvojica srpskih paraolimpijaca.

JOŠ JEDNA MEDALJA ZA SRBIJU: Paraatletičar postigao značajan uspeh u Parizu!

Foto: youtube.com/printscreen

Srpski paratletičar Željko Dimitrijević (F51) postigao je značajan uspeh osvojivši bronzu u bacanju čunja na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Njegov najbolji hitac od 34,18 m doneo mu je ovu prestižnu medalju, dok je najsjajnije odličje osvojio Indijac Darambir rekordom Azije (34,92). Srebrnu medalju osvojio je Parnav Surma, takođe iz Indije, sa rezultatom od 34,59 metara.

Osvojena bronza od strane Željka Dimitrijevića predstavlja petu medalju koju je Srbija osvojila na ovim igrama. Ovaj izuzetan uspeh paraolimpijaca iz Srbije pokazuje visok nivo sportskih dostignuća i predstavlja izuzetan doprinos srpskom sportu.

U istoj disciplini, borili su se još dvojica srpskih paraolimpijaca. Filip Graovac zauzeo je četvrto mesto, postigavši najveći rezultat od 32,21 m, dok je Aleksandar Radišić bio sedmi sa rezultatom od 31,32 m. Ovo takmičenje pokazalo je izuzetnu konkurenciju i naporan rad svih učesnika.

Željko Dimitrijević već ima impresivnu karijeru, osvojivši zlatna odličja na Paraolimpijskim igrama 2012. u Londonu, 2016. u Riju, kao i srebrnu medalju 2021. u Tokiju. Posebno značajan bio je njegov uspeh u Londonu, gde se upisao u istoriju kao prvi paraolimpijski šampion iz Srbije.

Ovaj uspeh paraolimpijaca iz Srbije pokazuje izuzetnu posvećenost i talenat sportista sa invaliditetom, te predstavlja inspiraciju za sve buduće generacije paraolimpijaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading