ŠAMPION POSRĆE! Ferari i Lekler SLAVILI na čuvenoj Monci, Ferštapen tek ŠESTI! (VIDEO)

Autor:

Sport

01.09.2024

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naredna trka voziće se u Azerbejdžanu.

ŠAMPION POSRĆE! Ferari i Lekler SLAVILI na čuvenoj Monci, Ferštapen tek ŠESTI! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Vozač Ferarija, Šarl Lekler trijumfovao je na Velikoj nagradi Italije, održanoj na legendarnoj stazi Monca, prikazujući impresivnu vožnju.

Krećući sa pol pozicije, Lando Noris iz Meklarena je prvobitno vodio trku, ali je uskoro prestigao njegov timski kolega Oskar Pijastri i odlučni Lekler već u prvom krugu. Treba napomenuti da je Ferari izabrao strategiju jedne promene guma, za razliku od odluke Meklarena da napravi dva pit stopa, što je omogućilo Lekleru da iskoristi ovu prednost i osvoji svoju sedmu karijernu pobedu.

Pijastri je osvojio drugo mesto, zaostajući iza Leklera 2.664 sekunde, dok je Noris završio trku na trećem mestu sa zaostatkom od 6.153 sekunde. Snažna vožnja vozača odražavala je intenzivnu konkurenciju i strategijske odluke njihovih timova.

 

 

Karlos Sains, Leklerov timski kolega iz Ferarija, završio je na četvrtom mestu, dok je iskusni Luis Hamilton iz Mercedesa zauzeo peto mesto.

Važno je napomenuti da trenutni svetski šampion i lider u ukupnom plasmanu, Maks Ferstapen iz Red Bula, zauzeo šesto mesto na trci. Sedmo i osmo mesto su osvojili Džordž Rasel iz Mercedesa i Serhio Perez iz Red Bula, ovim redom. Takođe, deveto mesto je zauzeo vozač Vilijamsa, Aleks Albon, dok je Kevin Magnusen iz Hasa završio među prvih deset.

Naredna trka u šampionatu zakazana je za 15. septembar u Azerbejdžanu, obećavajući još jedan uzbudljiv prikaz veštine i takmičenja u svetu Formule 1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading