ŠOK ZA FERŠTAPENA! Noris slavio na VN Holandije!

Autor:

Sport

25.08.2024

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion završio kao drugoplasiran na "svojoj" stazi.

ŠOK ZA FERŠTAPENA! Noris slavio na VN Holandije!

Foto: www.profimedia.rs

Vozač Meklarena Lando Noris osvojio je pobedu na 15. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, na Velikoj nagradi Holandije.

Ovo je drugi Norisov trijumf od starta sezone, ujedno i u njegovoj karijeri. Značajno je da je trku završio sa ubedljivom prednošću od preko 20 sekundi ispred aktuelnog šampiona Maksa Ferštapena u bolidu Red Bula.

Impresivna vožnja britanskog vozača takođe je označila prvu poraz trostrukog svetskog šampiona na domaćem terenu, pošto je Ferštapen prethodno pobedio na sve tri trke, od povratka Velike nagrade Holandije u kalendar.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Maks Ferštapen zauzeo je drugo mesto

Vozač Ferarija, Šarl Lekler, zauzeo je treću poziciju na Velikoj nagradi Holandije, prelazeći cilj samo četiri sekunde iza Ferštapena. Značajno je da je u 18. krugu uspešno prestigao šampiona i nastavio da potpuno kontroliše trku, ostavljajući holandskom vozaču nemogućnost da odgovori. Leklerova sigurna vožnja dodaje uzbuđenje ovogodišnjem prvenstvu Formule 1, jer nastavlja da demonstrira svoje veštine na stazi.

Oskar Pjastri je pružao snažan otpor Lekleru u borbi za treće mesto, ali nije uspeo da spreči Ferrari da se popne na postolje. Karlos Sainc je zauzeo peto mesto, što je doprinelo jakom nastupu ekipe Ferrari.

 

 


Sa druge strane, Mercedes je bio daleko od vrha, sa Džordžom Raselom, koji je završio na sedmom mestu iza Serhija Pereza, dok je Luis Hamilton uspeo da se probije do osmog mesta, nakon što je startovao iz donje polovine startne pozicije.

 

 

Sledeća trka najbržeg "letećeg cirkusa na svetu" zakazana je od petka do nedelje za Veliku nagradu Italije, obećavajući još jedan vikend uzbudljive trkačke akcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading