PUKAO IM FILM: Posle strašnog Loganovog incidenta, legendarni tim Formule 1 mu našao zamenu!

Autor: Republika/ M.B.

Sport

28.08.2024

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosta im je!

PUKAO IM FILM: Posle strašnog Loganovog incidenta, legendarni tim Formule 1 mu našao zamenu!

Foto: www.profimedia.rs

U uzbudljivom razvoju događaja u svetu Formule 1, tim Vilijams Rejsing je objavio da će Franko Kolapinto preuzeti mesto Logana Sardženta u njihovom bolidu do kraja sezone 2024. Formula 1 šampionata, počevši od Velike nagrade Italije. Ova odluka donosi značajne promene za tim, ali i za argentinsku automobilsku scenu, budući da će Kolapinto postati prvi argentinski vozač u Formuli 1 nakon čak 23 godine.

Franko Kolapinto, član Vilijamsove vozačke akademije, dolazi u F1 u trenutku kada je njegova karijera na vrhuncu. Ove godine, Kolapinto je briljirao u Formuli 2, ostvarivši zapaženu pobedu na stazi u Imoli, kao i osvajajući podijume u Barseloni i Austriji. Sa samo 21 godinom, Kolapinto donosi svežinu i entuzijazam koji tim Vilijams Rejsing svakako očekuje u preostalim trkama sezone. Njegovo angažovanje predstavlja 49. vozača u istoriji tima, čime se dodatno bogati njihov vozački roster.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada je Vilijams Rejsing odlučio da se oprosti od Logana Sardženta, koji je sa timom proveo prethodne dve sezone. Sardžent, koji je učestvovao u 36 trka i postao prvi Amerikanac koji je osvojio bodove u Formuli 1 nakon tri decenije, ostaje deo Vilijams porodice, iako će njegovo takmičenje u aktuelnoj sezoni biti prekinuto.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

Šef tima, Džejms Vauls, izrazio je zahvalnost Loganu Sardžentu na njegovom doprinosu, ističući da je odluka o zameni vozača usred sezone bila teška, ali neophodna. Vauls je naglasio da je cilj tima da se u preostalih devet trka bori za bodove i poboljša svoju poziciju u šampionatu.

Kolapinto je, s druge strane, izrazio veliko uzbuđenje zbog svoje prilike da se takmiči u Formuli 1, ističući da je spreman da pokaže svoj puni potencijal. Njegov ulazak u Formulu 1 simbolizuje novi početak za Vilijams Rejsing, koji se nada da će ovaj mladi talent doprineti poboljšanju performansi tima i ostvarivanju boljih rezultata do kraja sezone.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

Ova promena u vozačkom sastavu Vilijams Rejsinga ne samo da menja dinamiku tima, već i donosi novu nadu i uzbuđenje za sve ljubitelje Formule 1, posebno u Argentini, gde je interes za F1 u poslednjim decenijama bio smanjen. Sa druge strane, na raspolaganju sa tržišta vozača bili su i iskusniji Mik Šumaher i Lijam Loson, ali je ovaj legendarni tim ipak izabrao novajliju. Koliko je ovo dobra odluka, pogotovo nakon smenjivanja relativno neiskusnog Sardženta, videćemo do kraja sezone.

Trka za Veliku nagradu Italije, na čuvenoj stazi Monca, na programu je u nedelju 1. septembra u 15 časova po lokalnom vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading