MEDALJA OSTALA SAMO SAN! Ristić peti u finalu Paraolimpijskih igara!

Autor:

Sport

01.09.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski takmičar bio veoma blizu odličja.

MEDALJA OSTALA SAMO SAN! Ristić peti u finalu Paraolimpijskih igara!

Foto: Profimedia

Reprezentativac Srbije u parastreljaštvu, Dragan Ristić, postigao je značajan uspeh osvajanjem petog mesta u finalu Paraolimpijskih igara u Parizu u disciplini R5 (klasa SH2), vazdušna puška, na udaljenosti od 10 metara u ležećem stavu.

Ristić je demonstrirao izuzetnu preciznost i koncentraciju, ostvarivši ukupan rezultat od 189,4 kruga. Prethodno, u kvalifikacijama, ostvario je izvanredan rezultat od 638,4 kruga, što mu je donelo prvo mesto u toj fazi takmičenja.

U finalu, zlatnu medalju osvojio je Francuz Tangi de la Forest, ostvarivši rezultat od 255,4 kruga. Srebrnu medalju je osvojio Brazilac Augusto Galgani sa 254,2 kruga, dok je treće mesto zauzeo Japanac Mika Mizuta sa 232,1 krug.

Foto: Profimedia

Dragan Ristić

Ovaj uspeh predstavlja veliko dostignuće za Dragana Ristića i celokupan srpski tim, ističući se u jakoj konkurenciji vrhunskih paraolimpijskih takmičara.

Pored Ristića, u kvalifikacijama je učestvovao i još jedan predstavnik Srbije, Dejan Jokić. Nažalost, Jokić nije uspeo da se plasira u finale Paraolimpijskih igara, zauzevši 13. mesto sa ukupnim rezultatom od 635,2 kruga. Ipak, njegovo učešće predstavlja važan doprinos prisustvu Srbije na ovom velikom sportskom događaju.

Podsetimo, srpske parastonoteniserke Nada Matić i Borislava Perić-Ranković osvojile su juče srebrnu medalju, pošto su u finalu poražene od Kineskinja Gu Šaodan i Pan Điamin rezultatom 3:1 u setovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading